دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amanali khani S, Salmani Nadooshen M H, Ehrampoosh M H, Mokhtari M. Evaluation of the Efficacy of Polyacrylamide Coagulant Aid Modified with Aluminum Oxide Nanoparticles in Sludge Dewatering of Wastewater Treatment Plant of Yazd. J Health Res Commun 2016; 1 (4) :53-63
امانعلی خانی شبنم، سلمانی ندوشن محمد حسین، احرام پوش محمد حسن، مختاری مهدی. بررسی کارایی کمک منعقد کننده پلی آکریل آمید اصلاح‌شده با نانو ذرات آلومنیوم اکسید در آبگیری لجن تولیدی از تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (4) :53-63

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

مقدمه و هدف: تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیهخانههای فاضلاب میباشد که لزوم ارائه راهکارهای مناسب اقتصادی و زیستمحیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب آن ایجاب مینماید. در این پژوهش، بررسی اثر پلیمر پلی آکریل آمید اصلاحشده با نانوذرات آلومینیوم اکسید در آبگیری لجن تولیدی از تصفیه زیستی فاضلاب شهری مورد مطالعه قرار گرفت.

روش کار: در این تحقیق آماده سازی و آبگیری لجن با ترکیب پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات آلومینیوم اکسید در مقیاس آزمایشگاهی و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH و نیز دوز بهینه کمک منعقدکننده فعالسازی شده، توسط آزمونهای زمان فیلتراسیون (TTF)، درصد رطوبت کیک لجن، کدورت و کل جامدات معلق آب ناشی از فیلتراسیون کیک لجن، برای سنجش قابلیت آبگیری لجن صورت پذیرفت.

یافتهها: براساس نتایج حاصل از این تحقیق، کمک منعقدکننده اصلاحشده با نانوذرات اکسید آلومینیوم در pH و غلظت بهینه بهترتیب 5 و 4 میلیگرم در لیتر بهترین کارایی را نشان داد، بهگونهای که زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن، کدورت و کل جامدات آب فیلترشده نسبت به نمونه شاهد ( پلی آکریل آمید کاتیونی) بهترتیب حدود 4/24، 2/11، 2/57 و 58 درصد کاهش یافت.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، کمک منعقدکننده پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات اکسید آلومینیوم، میتواند بهعنوان گزینهای مناسب جهت آبگیری لجن ناشی از تصفیه فاضلاب شهری مورد استفاده قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست