مقدمه و هدف: تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیهخانههای فاضلاب می باشد که لزوم ارائه راهکارهای مناسب اقتصادی و زیستمحیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب آن ایجاب می نماید. در این پژوهش، بررسی اثر پلیمر پلی آکریل آمید اصلاحشده با نانوذرات آلومینیوم اکسید در آبگیری لجن تولیدی از تصفیه زیستی فاضلاب شهری مورد مطالعه قرار گرفت.
روش کار: در این تحقیق آماده سازی و آبگیری لجن با ترکیب پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات آلومینیوم اکسید در مقیاس آزمایشگاهی و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH و نیز دوز بهینه کمک منعقدکننده فعالسازی شده، توسط آزمونهای زمان فیلتراسیون (TTF)، درصد رطوبت کیک لجن، کدورت و کل جامدات معلق آب ناشی از فیلتراسیون کیک لجن، برای سنجش قابلیت آبگیری لجن صورت پذیرفت.
یافته ها: براساس نتایج حاصل از این تحقیق، کمک منعقدکننده اصلاحشده با نانوذرات اکسید آلومینیوم در pH و غلظت بهینه بهترتیب 5 و 4 میلیگرم در لیتر بهترین کارایی را نشان داد، بهگونهای که زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن، کدورت و کل جامدات آب فیلترشده نسبت به نمونه شاهد ( پلی آکریل آمید کاتیونی) بهترتیب حدود 4/24، 2/11، 2/57 و 58 درصد کاهش یافت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، کمک منعقدکننده پلی آکریل آمید فعالسازی شده با نانوذرات اکسید آلومینیوم، میتواند بهعنوان گزینهای مناسب جهت آبگیری لجن ناشی از تصفیه فاضلاب شهری مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |