دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 57-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi E, memarbashi E, Asadi F, Araste A. Assessment of Healthcare Service Quality in Public (Governmental) Teaching Hospitals of Ferdows using the HEALTHQUAL Model. J Health Res Commun 2025; 10 (4) :48-57
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1058-fa.html
رجبی عرفان، معمارباشی احسان، اسدی فریبا، آراسته آزاده. بررسی میزان کیفیت خدمات درمانی بیمارستان های دولتی (آموزشی) شهرستان فردوس با استفاده از مدل هلث کوال. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1403; 10 (4) :48-57

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1058-fa.html


کارشناس ارشد مشاوره در مامایی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربت جام، تربت جام، ایران
چکیده:   (562 مشاهده)

مقدمه و هدف: کیفیت خدمات ارائهشده در بخش بهداشت و درمان دارای جایگاه ویژهای است، در این باره، درک انتظار و ادراک بیمار یکی از الزامات برای بهبود کیفیت خدمات سلامت است؛ بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین کیفیت خدمات بهداشتی - درمانی بیمارستانهای شهرستان فردوس با استفاده از مدل هلثکوال در سال 1399 انجام شده است.

 

روش کار: این پژوهش توصیفی - تحلیلی (مقطعی) در دو بیمارستان آموزشی شهرستان فردوس انجام شده است. جامعه مورد مطالعه شامل 350 نفر از مراجعهکنندگان به این بیمارستانها در سال 1399 بوده است که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدهاند. ادراک و انتظار این بیماران بستری از کیفیت خدمات این بیمارستانها با استفاده از پرسشنامه هلثکوال در 4 بعد محیط، تعاملات انسانی، اثربخشی و کارایی ارزشیابی شده است. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تیمستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون مقایسه میانگینها با نرمافزار SPSS نسخه 24 تحلیل شده است.

 

یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه میانگین نمره کیفیت خدمات بیمارستان را متوسط به بالا گزارش کرده است. بین میانگین نمره ادراک (83/3 ± 49/0) و میانگین نمره انتظارات (54/4 ± 56/0) افراد از کیفیت خدمات درمانی در همه ابعاد اختلاف معناداری وجود داشته است (001/0 > P).

 

نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داده که میانگین نمره ادراک افراد از کیفیت خدمات کمتر از میانگین نمره انتظارات آنها بوده است، که بیانگر شکاف قابل توجه بین این دو حیطه است. این یافتهها نشاندهنده وجود فرصتهای قابل توجه برای بهبود کیفیت خدمات است. سیاستگذاران و مدیران باید با شناسایی و کاهش این شکاف، تدابیر لازم را برای ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی - درمانی اتخاذ کنند.

متن کامل [PDF 540 kb]   (64 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb