Maleki Roveshti M, raei M, Valipour F. Investigating the Risks of Inappropriate Work Postures in Employees of Shahid Shukri Dental Hospital using ROSA and RULA Tools. J Health Res Commun 2023; 9 (3) :5-15
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-909-fa.html
ملکی روشتی مهران، راعی مهدی، ولی پور فیروز. بررسی خطرهای پوسچرهای نامناسب کاری در کارکنان بیمارستان دندان پزشکی شهید شکری با ابزار ROSA و RULA. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (3) :5-15
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-909-fa.html
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
چکیده: (1495 مشاهده)
مقدمه و هدف: اختلالات اسکلتیعضلانی در حال حاضر یکی از بیماریهای شایع شغلی در نظام بهداشت و درمان است. هدف مطالعهی حاضر بررسی شیوع اختلالات اسکلتیعضلانی کارکنان بیمارستان دندانپزشکی شهید شکری با بهکارگیری روش ROSA و RULA است.
روش کار: یک مطالعهی توصیفیمقطعی در سال 1401، در بیمارستان دندانپزشکی شهید شکری انجام گرفت. حجم نمونه بهصورت سرشماری از تمامی کارکنان در نظر گرفته شد. تعداد 55 نفر از کارکنان اداری و 42 نفر از دندانپزشکان وارد مطالعه شدند. دادهها توسط دو روش ارزیابی پوسچر RULA و ROSA جمعآوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.نسخه 26 و بهکمک آمارههای توصیفی و آزمون آماریTes t-T، آزمون دقیق فیشر و رگرسیون لجستیک در سطح معناداری 0/05 درصد تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: بر اساس نمرهی بهدستآمده از روش ROSA، میزان خطر ابتلا به اختلالات اسکلتیعضلانی در ناحیهی هشدار قرار دارد و بر اساس روش RULA، تمامی پوسچرهای بررسیشدهی کارکنان در سطح اولویت اقدامهای اصلاحی 2 و 3 هستند. همچنین، سابقهی کار بالا و تعداد ساعات کار زیاد در روز از عوامل مؤثر در وقوع علائم در نواحی گردن و مچ دست/ دست بودند.
نتیجهگیری: یافتههای مطالعهی حاضر نشان میدهد که وضعیت و شرایط موجود در بیمارستان دندانپزشکی شهید شکری در موقعیت مناسبی نیست و نیازمند تغییرات و بهبود شرایط و ایستگاههای کاری است. برای کاهش و پیشگیری از شیوع اختلالات اسکلتیعضلانی میتوان از طریق طراحی و اجرای برنامهای مداخلهای و آموزشی توأم با مداخلات مهندسی، به رفع نواقص پرداخت.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت حرفه ای