دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 95-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheykhoshagi Z, Imani Goghary Z, Sabzevari S. Investigating the knowledge, attitude and educational needs of health workers in the field of food health, in the villages of Sirjan in 2020. J Health Res Commun 2022; 8 (3) :89-95
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-768-fa.html
شیخ اوشاغی زری، ایمانی گوغری زهرا، سبزواری سکینه. بررسی دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان درزمینه ی سلامت مواد غذایی در روستاهای تحت پوشش شهرستان سیرجان در سال ۱۳۹۹. مجله تحقیقات سلامت در جامعه 1401; 8 (3) :95-89

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-768-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده:   (116 مشاهده)
مقدمه و هدف: سلامت فرآورده‌های غذایی یکی از شاخص‌های سلامت جامعه محسوب می‌شود، بهورزان خدمات متعددی در این زمینه ارائه می دهند. بنابراین بایستی آموزش های لازم با توجه به وضعیت موجود و نیازهای آموزشی به آنها ارائه گردد. پژوهش حاضر باهدف بررسی  دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان درزمینه سلامت مواد غذایی در روستاهای شهرستان سیرجان در سال 1399 انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی است که بر روی 77 نفر از بهورزان شهرستان سیرجان در سال 1399 و به روش سرشماری انجام گرفت. جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از دو پرسشنامه سنجش دانش و نگرش، و پرسشنامه محقق ساخته سنجش نیازهای آموزشی انجام شد. اﻃﻼﻋﺎت ﺗﻮﺳﻂ نرم‌افزار SPSS ﻧﺴﺨﻪ 24 و ﺑﻪ ﻛﻤﻚ آﻣﺎر توصیفی ﻣﻮرد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان 23/9 ± 37/84 سال بود؛ 67/5 درصد از افراد شرکت‌کننده زن؛ و 87 درصد از آنان متاهل بودند. میانگین نمره دانش و نگرش بهورزان به ترتیب 03/1 ± 33/7 و  33/5 ± 23/28 بود ؛ میانگین نمره کل نیازهای آموزشی 42/3 ± 33/134 به‌دست‌آمد. میانگین نمره در زیر مقیاس  بهداشت فردی (29/19±18/3)، بهداشت ابزار و تجهیزات (18/75± 3/42)، بهداشت ساختمان (45/70±8/99) و بهداشت مواد غذایی (51/10±9/15) بود.
نتیجه‌گیری: دانش و نگرش بهورزان روستای شهرستان سیرجان درزمینه سلامت مواد غذایی در حد متوسط و نیازهای آموزشی آنان در این زمینه بالا می‌باشد. بنابراین لازم است جهت ارتقای دانش، نگرش و مرتفع کردن نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مواد غذایی، آموزش‌های موردنیاز ارائه شوند.
متن کامل [PDF 792 kb]   (6 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb