دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 95-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheykhoshagi Z, Imani Goghary Z, Sabzevari S. Investigating the Knowledge, Attitude, and Educational Needs of Health Workers in the Field of Food Health, in the Villages of Sirjan, Iran, in 2020. J Health Res Commun 2022; 8 (3) :89-95
شیخ اوشاغی زری، ایمانی گوغری زهرا، سبزواری سکینه. بررسی دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان درزمینه ی سلامت مواد غذایی در روستاهای تحت پوشش شهرستان سیرجان در سال ۱۳۹۹. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (3) :89-95

دانشیار، گروه پرستاری داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی رازی، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مقدمه و هدف: سلامت فرآوردههای غذایی یکی از شاخصهای سلامت جامعه محسوب میشود. بهورزان خدمات متعددی در این زمینه ارائه میدهند؛ به همین دلیل باید آموزشهای لازم با توجه به وضعیت موجود و نیازهای آموزشی به آنها داده شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مواد غذایی در روستاهای شهرستان سیرجان در سال 1399 انجام شد.

روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی-توصیفی است که روی 77 نفر از بهورزان شهرستان سیرجان در سال 1399 به روش سرشماری انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سنجش دانش و نگرش و پرسشنامه محققساخته سنجش نیازهای آموزشی جمعآوری شد. دادههای بهدستآمده با نرمافزار SPSS ﻧﺴﺨﻪ 24 و ﺑﻪ ﻛﻤﻚ آﻣﺎر توصیفی تجزیهوتحلیل شد.

یافتهها: میانگین سنی شرکتکنندگان 9/23 ± 37/84 سال بود. 67/5 درصد از افراد شرکتکننده زن و 87 درصد از آنان متأهل بودند. میانگین نمره دانش و نگرش بهورزان به ترتیب 1/03 ± 7/33 و 5/33 ± 28/23 بود. میانگین نمره کل نیازهای آموزشی 3/42 ± 134/33 بهدست آمد. میانگین نمره در زیرمقیاس بهداشت فردی (3/18 ± 19/29)، بهداشت ابزار و تجهیزات (3/42 ± 18/75)، بهداشت ساختمان (8/99 ± 45/70) و بهداشت مواد غذایی (9/15 ± 51/10) بود.

نتیجهگیری: دانش و نگرش بهورزان روستاهای شهرستان سیرجان در زمینه سلامت مواد غذایی در حد متوسط و نیازهای آموزشی آنان در این زمینه زیاد است؛ بنابراین، لازم است بهمنظور ارتقای دانش، نگرش و مرتفع کردن نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مواد غذایی، آموزشهای مورد نیاز ارائه شود.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت