دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1398 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 98-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahmaei J, Bastani P, Keshtkaran A, Mohammadpour M, Sarikhani Y. Challenges of the Execution of Hospital Accreditation in Iran: A Critical Review. J Health Res Commun 2020; 5 (4) :82-98
بهمئی جمشید، باستانی پیوند، کشتکاران علی، محمدپور محمدتقی، ساریخانی یاسر. چالش های اجرایی اعتباربخشی بیمارستانی با رویکردی به کشور ایران: مطالعه مروری انتقادی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1398; 5 (4) :82-98

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مقدمه و هدف:  اعتباربخشی یکی از راههای بهبود کیفیت خدمات بیمارستان بوده و به معنای ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائه خدمات سلامت با استانداردهای مشخص است. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف مروری انتقادی از اجرای استانداردهای اعتباربخشی در بیمارستان‌‌ها انجام شد.
روش کار: در پژوهش مروری- انتقادی حاضر تمامی مقالات بهدستآمده که طی سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۹ انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. برای یافتن منابع این مطالعه مروری از پایگاههای اطلاعاتی ISC‌، DOAJ، ProQuest، Embase، Science Direct، PubMed، Scopus و Web of Science استفاده شد. کلید‌‌واژههای مورد استفاده برای این جستجو عبارت بودند از: اصطلاح «Mesh» و کلیدواژههای رایج مرتبط با موضوع مورد مطالعه شامل: Challenges،Hospital Management ، Barriers، Accreditation، Hospital  و Accreditation Hospital". در نهایت متن کامل ۱۶ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: موضوعاتی چون مستقلبودن سازمان اعتباربخشی، میزان مشارکت کارکنان و پزشکان، تعداد، ساختار و محتوای استانداردها، مشکلات ساختاری و زمینهای، اهمیت منابع انسانی، منابع مالی و سرمایهای، مشکلات سازمانی و مدیریتی، برنامه‌‌های دیگر، نقش ارزیابان و شیوه ارزشیابی آنها، نقش ذینفعان، تأثیر اعتباربخشی بر محیط آموزشی بیمارستان و تأثیر اعتباربخشی بر بیماران از جمله چالشهای اجرایی اعتباربخشی بیمارستانی بودند.
نتیجهگیری: با تأکید بر شاخصهای عملکردی و بسترسازی از طریق آموزش و افزایش آگاهی کارکنان، تخصیص بودجه و برنامهریزی میتوان اثرات اعتباربخشی را افزایش داد و تا حد زیادی به رفع چالشهای آن کمک کرد.

متن کامل [PDF 1378 kb]   (2050 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی