دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 82-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghahrchi M, Sepehrniya B, Bazrafshan E, Jahanara T, Barjasteh F, Sarmadi M. Investigation of Drinking Water Quality in Torbat Heydariyeh with IWQIS in 2018. J Health Res Commun 2019; 5 (3) :73-82
قهرچی مینا، سپهرنیا بهنام، بذرافشان ادریس، جهان آرا طاهره، برجسته عسکری فاطمه، سرمدی محمد. بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهرستان تربت حیدریه به روش IWQIS در سال 1397. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1398; 5 (3) :73-82

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
مقدمه و هدف: بررسی کیفیت آب گامی مهم در جهت استفاده بهینه و مناسب از منابع آب شرب میباشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهرستان تربت حیدریه به روش IWQIS (Iranian Water Quality Index Software) در سال 1397 میباشد.
روش کار: در پژوهش حاضر 234 نمونه از منابع آب زیرزمینی در مناطق مختلف شهرستان گرفته شد و 20 پارامتر فیزیکوشیمیایی در آنها بررسی گردید. بررسی کیفیت آب شرب و رتبهبندی کیفی آن توسط نرمافزار IWQIS و تجزیه و تحلیلهای آماری با استفاده از نرمافزار SPSS 20 صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان دادند که از کل نمونههای آب آشامیدنی، تنها حدود 1 درصد خارج از بازه استاندارد کیفیت آب آشامیدنی قرار داشتند. همچنین از مجموع نمونهها، 9/2 درصد در کل جامدات محلول، 14/5 درصد در منیزیم، 8/6 درصد در کلر، 0/4 درصد در نیترات، 42/1 درصد در سدیم و 97 درصد در فلوراید خارج از بازه استاندارد 1053 ایران بودند.
نتیجهگیری: متوسط شاخص کیفی آب آشامیدنی در شهرستان تربت حیدریه با میانگین 46/76 در محدوده عالی بهدست آمد که بدون در نظرگرفتن فلوراید آب میباشد. بیشترین تعداد نمونههای خارج از بازه استاندارد نیز در فصل پاییز مشاهده شد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست