XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (73 مشاهده)
زمینه واهداف: بررسی کیفیت آب گامی مهم در جهت استفاده بهینه و مناسب از منابع آب جهت شرب می‌باشد.
 روش کار: تعداد 234 نمونه از منابع آب زیرزمینی در مناطق مختلف شهرستان گرفته شد و 20 پارامتر فیزیکوشیمیایی آب بررسی گردید. بررسی کیفیت آب شرب و رتبه بندی کیفی آن توسط نرم افزار IWQIS و تجزیه و تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد از کل نمونه های آب آشامیدنی تنها حدود 1 درصد نمونه ها خارج از بازه استاندارد کیفیت آب آشامیدنی مطابق با نرم افزار IWQIS قرار داشتند. همچنین از مجموع نمونه ها، 2/9 درصد آنها در کل جامدات محلول، 5/14 درصد در منیزیم، 6/8 درصد در کلر، 4/0 درصد در نیترات، 1/42 درصد در سدیم و 97 درصد در فلوراید خارج از بازه استاندارد 1053 ایران می باشد.
نتیجه گیری: متوسط شاخص کیفی آب آشامیدنی شهرستان تربت حیدریه با میانگین 76/46 در محدوده عالی بدست آمد که بدون در نظر گرفتن فلوراید آب می باشد. بیشترین تعداد نمونه های خارج از بازه استاندارد نیز در فصل پاییز مشاهده شد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb