دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 29-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani M, Rezaei H, Jahanshahi M, Abyar H. Assessing the Treatment of Mixed Landfill Leachate and Urban Wastewater using Various Electrode Arrangements in the Electrochemical Coagulation Process. J Health Res Commun 2024; 10 (1) :16-29
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-941-fa.html
رمضانی مائده، رضایی حسن، جهانشاهی محسن، آبیار هاجر. بررسی تصفیه پذیری مخلوط شیرابه ی زباله و فاضلاب شهری با استفاده از آرایش های مختلف الکترودها در فرایند انعقاد الکتروشیمیایی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1403; 10 (1) :16-29

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-941-fa.html


دانشیار، گروه محیط زیست، دانشکده ی شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (259 مشاهده)
مقدمه و هدف: شیرابهی حاصل از دفن پسماندهای شهری یکی از پسـابهای آلوده است که میتواند موجب آلودگی منـابع آب سطحی و زیرزمینی و بـهویـژه محـیطزیسـت شود. همچنین، با افزایش جمعیت و توسعهی شهرنشینی، روند تولید فاضلابهای شهری نیز رو به افزایش است. لذا در راستای حل این معضل محیطزیستی، در این مطالعه، تصفیهی مخلوط شیرابهی زباله و فاضلاب شهری بهصورت همزمان با استفاده از فرایند انعقاد الکتروشیمیایی مدنظر قرار گرفت.

روش کار: مطالعهی حاضر بهصورت آزمایشگاهی، دربارهی پساب تولیدی از محل دفن زبالهی شهرستان قائمشهر به همراه فاضلاب خانگی تولیدشده در این شهرستان انجام شده است.  در این پژوهش، پارامترهای مؤثر بر فرایند انعقاد الکتروشیمیایی، از جمله جنس الکترودها (آهن و آلومینیم)، آرایش الکترودها (تکقطبی سری-موازی و دوقطبی سری)، شدت جریان (5/0، 1 و 2 آمپر) و pH اولیهی پساب (2/3، 1/6 و 4/11)، بهمنظور کاهش COD در پساب حاوی مخلوط شیرابهی زباله و فاضلاب شهری با نسبت برابر بررسی شد. بهگونهای که بعد از انتخاب الکترود مناسب در شرایط پیشفرض (شدت جریان 1 آمپر، pH پساب و مدتزمان 120 دقیقه)، تأثیر تغییر شدت جریان و همچنین، تغییر مقدار اولیهی pH پساب در آرایشهای مختلف  الکترودها بر میزان حذف COD بررسی شد. همچنین، نتایج بهمنظور صحتسنجی، بعد از سه بار تکرار گزارش شد.
یافتهها: در شرایط بهینه، الکترود آهن در آرایش تکقطبی سری و با شدت جریان 2 آمپر در pH پساب و در مدتزمان 120 دقیقه به حذف 8/57 درصد از COD منجر شد.

نتیجهگیری: با توجه به عملکرد قابل قبول فرایند انعقاد الکتروشیمیایی میتوان برای تصفیهی فاضلاب شهری و شیرابهی محل دفن زباله از پتانسیل این فرایند استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1116 kb]   (32 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تکنولوژی کنترل محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb