مقدمه و هدف: یکی از علل عمدهی اختلالات اسکلتی-عضلانی، کار با لپ تاپ میباشد؛ بنابراین هدف از این تحقیق بررسی میزان شیوع عوارض اسکلتی-عضلانی در میان دانشجویان استفادهکننده از لپ تاپ و بررسی میزان درد در نواحی گوناگون بدن و یافتن اندامهای با مواجهه بیشتر بود.
روشکار: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی است که بر روی کل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده بهداشت قزوین (184 نفر) صورت گرفت. بهمنظور تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از حرکات تکراری در اندامهای گوناگون بدن، از پرسشنامه Cornell و همچنین از پرسشنامه بررسی اختلالات ناشی از کار با رایانه استفاده شد.
یافتهها: براساس نتایج پرسشنامه اختلالات اسکلتی-عضلانی کار با رایانه، بیشتر افراد در شانهی سمت راست (9/23 درصد) احساس درد داشتند. همچنین براساس پرسشنامه کرنل احساس درد و ناراحتی زیاد در اندام فوقانی در نواحی بازو راست و گردن و در اندام تحتانی ناحیهی ران راست به ترتیب 2/29،3/30،2/8 درصد بود. بین نواحی دردناک و جنس دانشجویان با استفاده از آزمون مجذور کای رابطهی معنیداری مشاهده شد (07/0= P).
نتیجهگیری: استفاده کم از میز و صندلی جهت کار با رایانه قابلحمل از مشکلات اصلی ارگونومی در بین دانشجویان است. استفاده از صندلی جهت کار با رایانه قابلحمل، استفاده از صفحه کلید جدا برای کاهش تنش وارد شده بر شانه و در نهایت استفاده از روشهای ارگونومی و نیز نرمشهای کوتاهمدت جهت پیشگیری از اختلالات اسکلتی-عضلانی پیشنهاد گردید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |