دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokri S, Qhalenoy M, Taban E, Ahmadi O, Kohnavard B. Evaluation of Prevalence of Musculoskeletal Disorders among Students Using Portable Computer in Faculty of Health, Qazvin University of Medical Sciences. J Health Res Commun 2015; 1 (3) :9-15
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-92-fa.html
شکری ثنا، قلعه نوی مهران، تابان ابراهیم، احمدی عمران، کوهنورد بهرام. بررسی شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در بین دانشجویان استفاده‌کننده از لپ‌تاپ در دانشکده بهداشت قزوین. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (3) :9-15

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-92-fa.html


مربی، گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده:   (8172 مشاهده)

مقدمه و هدف:  یکی از علل عمدهی اختلالات اسکلتی-عضلانی، کار با لپ تاپ میباشد؛ بنابراین هدف از این تحقیق بررسی میزان شیوع عوارض اسکلتی-عضلانی در میان دانشجویان استفادهکننده از لپ تاپ و بررسی میزان درد در نواحی گوناگون بدن و یافتن اندامهای با مواجهه بیشتر بود.
روشکار: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی است که بر روی کل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده بهداشت قزوین (184 نفر) صورت گرفت. بهمنظور تعیین میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از حرکات تکراری در اندامهای گوناگون بدن، از پرسشنامه Cornell و همچنین از پرسشنامه بررسی اختلالات ناشی از کار با رایانه استفاده شد.
یافتهها: براساس نتایج پرسشنامه اختلالات اسکلتی-عضلانی کار با رایانه، بیشتر افراد در شانهی سمت راست (9/23 درصد) احساس درد داشتند. همچنین براساس پرسشنامه کرنل احساس درد و ناراحتی زیاد در اندام فوقانی در نواحی بازو راست و گردن و در اندام تحتانی ناحیهی ران راست به ترتیب 2/29،3/30،2/8 درصد بود. بین نواحی دردناک و جنس دانشجویان با استفاده از آزمون مجذور کای رابطهی معنیداری مشاهده شد (07/0= P).
نتیجهگیری: استفاده کم از میز و صندلی جهت کار با رایانه قابلحمل از مشکلات اصلی ارگونومی در بین دانشجویان است. استفاده از صندلی جهت کار با رایانه قابلحمل، استفاده از صفحه کلید جدا برای کاهش تنش وارد شده بر شانه و در نهایت استفاده از روشهای ارگونومی و نیز نرمشهای کوتاهمدت جهت پیشگیری از اختلالات اسکلتی-عضلانی پیشنهاد گردید.

 

متن کامل [PDF 395 kb]   (3852 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb