دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Miri M, Ghaneian M T, Shahriari A, Fallahzadeh R A. Effectiveness of Rosewater Waste in De-colorization of Reactive Blue 19 from Synthetic Textile Wastewater. J Health Res Commun 2016; 1 (4) :28-36
میری محمد، قانعیان محمد تقی، شهریاری فارفانی علیرضا، فلاح زاده رضاعلی. بررسی کارایی پسماند گلاب‌گیری در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از فاضلاب مصنوعی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (4) :28-36

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

مقدمه و هدف: تخلیه پسابهای حاوی رنگهای راکتیو به منابع آبی، بهدلیل ویژگیهای سرطانزایی، جهشزایی، ماهیت سمی و ایجاد رنگ در آب، میتواند آثار زیانباری بر محیط طبیعی بر جای گذارد. مطالعه حاضر، با هدف بررسی کارایی پسماند گلابگیری در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از محلولهای آبی انجام پذیرفت.
روش کار: در این مطالعهی تجربی، اثر پارامترهای مختلف بهرهبرداری از قبیل pH (10-4)، غلظت اولیه رنگ (25 و 50 میلیگرم در لیتر)، زمان تماس (180-15 دقیقه) و دوز جاذب (2/0 تا 6/0 گرم در لیتر) مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که حداکثر ظرفیت پودر پسماند گلابگیری برابر 16/5 میلیگرم بر گرم، در 4 :pH، زمان تماس 180 دقیقه و دوز جاذب 4/0 گرم در لیتر حاصل شد، همچنین مدل نشان داد که جذب تطابق بیشتری با مدل جذب فروندلیچ (985/0=R2) نسبت به مدل جذب لانگیمیر (903/0= R2) دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده، پسماند گلابگیری از توانایی مطلوبی در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از محلولهای آبی و فاضلابهای صنعت نساجی برخوردار است.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست