دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazanchaei E, Palizdar M, Varahram M, Jebelli B. Investigating the Knowledge and Attitude of Health Care Workers of Masih Deneshvari Hospital towards Covid-19 Vaccination. J Health Res Commun 2022; 8 (3) :49-55
قازانچایی الهام، پالیزدار مژگان، ورهرام محمد، جبلی بهشته. بررسی نگرش و آگاهی کارکنان مراقبتی بهداشتی درمانی بیمارستان مسیح دانشوری در برابر واکسیناسیون کووید 19. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (3) :49-55

کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی، پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی، مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی سل و بیماریهای ریوی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران
مقدمه و هدف: سازمان بهداشت جهانی تردید در زمینه واکسن و امتناع از واکسیناسیون علیه بیماریهای عفونی را یکی از 10 تهدید در سال 2019 شناخته است. درک آگاهی و نگرش کارکنان درمانی در مقابل واکسیناسیون بهمنظور پیشبرد پوشش ایمنسازی بسیار ضروری است.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه مقطعی-تحلیلی است که بهمنظور ارزیابی آگاهی و نگرش در زمینه واکسیناسیون کووید 19 با استفاده از پرسشنامه محققساخته انجام شد. در این تحقیق با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس، تمام پزشکان و کارکنان بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از بهمن 1399 به مدت 4 ماه تا پایان واکسیناسیون با حجم 455 نفر بررسی شدند. دادههای پژوهش با نرمافزار SPSS نسخه 22 تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: در این مطالعه 455 نفر شرکت کردند. میانگین سنی افراد 8/99±36/2 سال بود. 50/6 درصد از شرکتکنندگان زن بودند. 44/8 درصد از
شرکت
کنندگان به واکسیناسیون اعتقاد داشتند. 28/6 درصد انجام واکسیناسیون را ایمن و 29/9 درصد تزریق واکسن را اثربخش میدانستند. آگاهی
شرکت
کنندگان در خصوص آگاهی از مزایا و عوارض واکسن 24/2 درصد گزارش شد. در بررسی میانگین نمرات سؤالات پرسشنامه، بیشترین امتیاز مربوط به توصیه به افراد خانواده برای انجام واکسیناسیون (0/58±2/54) و کمترین امتیاز مربوط به نقش رسانهها بر تصمیمگیری برای واکسیناسیون (0/72±1/80) بود.

نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد نگرش کادر درمان نسبت به انجام واکسیناسیون متوسط است و اغلب نگرشی نسبت به ایمن بودن و اثربخشی واکسن نداشتند. همچنین آگاهی شرکتکنندگان در زمینه آگاهی از مزایا و عوارض واکسن ضعیف گزارش شد. این نتایج نشان میدهد در بیماریهای نوپدید، نیازمند افزایش سطح آگاهی در میان کادر درمان در خصوص تزریق واکسیناسیون هستیم.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت