دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 85-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eslami H, Hassan Shahi N, Ebrahimi Z, Marzban A. Assessment of the Relationship between Religious Attitudes and Water Consumption Saving in Rafsanjan University of Medical Sciences. J Health Res Commun 2022; 8 (2) :76-85
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-730-fa.html
اسلامی هادی، حسن شاهی نجمه، ابراهیمی زهرا، مرزبان آمنه. بررسی رابطه بین نگرش مذهبی و صرفه جویی در مصرف آب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (2) :76-85

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-730-fa.html


استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات ایمنی و سلامت شغلی، شرکت ملی صنایع مس ایران، سازمان جهانی ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
چکیده:   (1009 مشاهده)
مقدمه و هدف: کمبود آب در بیشتر نقاط جهان چالشی اساسی است و از هر 6 نفر در جهان، حداقل یک نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم است. هدف این مطالعه تعیین رابطه بین نگرش مذهبی و صرفهجویی در مصرف آب در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1400 بود.

روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی و مقطعی بود که در آن 299 نفر از دانشجویان به به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامههای گرایش به صرفهجویی در مصرف آب و نگرش مذهبی بود. برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخه 24 و آزمونهای آماری تی مستقل، تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون استفاده شد.

یافتهها: میانگین نمره نگرش مذهبی و گرایش به صرفهجویی در مصرف آب در دانشجویان به ترتیب 0/50±4/19 و 0/36±4/25 بود. 92/3 و 100 درصد دانشجویان به ترتیب از نظر نگرش مذهبی و صرفهجویی در مصرف آب در وضعیت مناسب قرار داشتند. گرایش به صرفهجویی در مصرف آب با متغیر دانشکده محل تحصیل رابطه معناداری داشت (0/05>P). همبستگی بین نگرش مذهبی و گرایش به صرفهجویی در مصرف آب از نظر آماری معنیدار بود (0/483= r و 0/001P).

نتیجهگیری: با توجه به ارتباط مثبت بین نگرش مذهبی و گرایش به صرفهجویی در مصرف آب و با توجه به بافت مذهبی جامعه، میتوان از این قابلیت در زمینه حفظ محیطزیست و صرفهجویی در مصرف آب بهره گرفت.

 
متن کامل [PDF 821 kb]   (377 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb