دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Askari R, Shamsaddin F, Dehghani Tafti A, Jafari H. Investigating the Relationship between Professional Ethics and Job Performance of Employees in Selected Educational Hospitals of Yazd in 2021. J Health Res Commun 2022; 8 (2) :39-49
عسکری روح اله، شمس الدین فاطمه، دهقانی تفتی عارفه، جعفری حسن. بررسی رابطه اخلاق کاری با عملکرد شغلی کارکنان بیمارستان های منتخب آموزشی شهر یزد در سال 1400. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (2) :39-49

استادیار، دکترای تخصصی سیاست گذاری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت و سیاستگذاری سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
مقدمه و هدف: عملکرد شغلی حیاتیترین مسئله سازمان است که بقا یا انحلال سازمان به آن بستگی دارد. یکی از عوامل ارتقای عملکرد شغلی، اخلاق کاری است. ازآنجاکه اخلاق کاری و عملکرد شغلی از مباحث جداییناپذیر در بهبود بهرهوری هستند، پژوهش حاضر رابطه اخلاق کاری و عملکرد شغلی کارکنان بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد را در سال 1400 بررسی کرده است.

روش کار: این پژوهش ﮐﺎرﺑﺮدی، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ-ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ و ﻣﻘﻄﻌﯽ بود که روی 180 نفر از ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎنﻫﺎی ﻣﻨﺘﺨﺐ آموزشی شهر یزد انجام شد. اعضای نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسشنامه اخلاق کاری Petty و عملکرد شغلی پاترسون در اختیار آنها قرار گرفت. دادهها با نرمافزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای منویتنی و کروسکال والیس تحلیل شد.

یافتهها: نتایج نشان داد میان ابعاد اخلاق کاری و عملکرد شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که شامل علاقه به کار 0/355، پشتکار 0/551، روابط سالم 0/483 و روح جمعی و مشارکت در کار 0/386 بود. میان متغیرهای دموگرافیک (تأهل، میزان تحصیلات، سن و سابقه کار) با اخلاق کاری و متغیرهای دموگرافیک (جنسیت، تأهل، سن و سابقه کار) با عملکرد شغلی رابطه معناداری مشاهده شد (0/05< P).

نتیجهگیری: افزایش اخلاقیات باعث افزایش عملکرد شغلی میشود و چون عملکرد شغلی موجب ارتقای بهرهوری سازمان و رسیدن به اهداف میشود، ضرورت توجه به این متغیرها انکارناپذیر است.