دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

arab F, rezaeirad M, esmaeilnia K. Evaluation of the Relationship between Workaholism, Organizational Silence, and Burnout in Staff of Mazandaran University of Medical Sciences in 2014. J Health Res Commun 2016; 1 (4) :21-27
عرب فاطمه، رضائی راد مجتبی، اسماعیل نیا کامبیز. بررسی رابطه اعتیاد به کار و سکوت سازمانی با فرسودگی شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1393. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (4) :21-27

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران

مقدمه و هدف: اعتیاد به کار، اعتیادی است که میتواند لذتبخش ولی خستهکننده و مشکلساز باشد. این حالت پیامدهای مثبت و منفی به دنبال دارد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین اعتیاد به کار و سکوت سازمانی با فرسودگی شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است. تعداد 302 نفر به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامههای اعتیاد به کار اسپنس و رابینز (1992)، سکوت سازمانی هشوشیان (1392) و فرسودگی شغلی مسلش و جکسون (1981) بود. دادهها از طریق نرمافزار SPSS 20 و با استفاده از روشهای آمار توصیفی  و آمار استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی) تجزیه وتحلیل گردید.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد متغیرهای مطالعه اعتیاد به کار با میانگین 46/0± 57/3 درصد، سکوت سازمانی 71/0±89/2، فرسودگی شغلی 75/0±12/2 و تعهد سازمانی 73/0± 18/4 بود. بین اعتیاد به کار و فرسودگی شغلی کارکنان رابطهی معنادار منفی و بین سکوت سازمانی و فرسودگی شغلی کارکنان رابطهی معنادار مثبت وجود دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه و شناخت از متغیرهای اعتیاد به کار، سکوت سازمانی، فرسودگی شغلی، تعهد سازمانی پیشنهاد میشود، راهکارهای مناسب برای طراحی و اجرای برنامههای آموزشی برای آشنایی کارکنان با این مفاهیم ارائه شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای