Hamidi Y, Moradhasel B, Talebi-Ghane E, Ramezani-Doroh V. Relationship between Creativity and Organizational Productivity among the Headquarters Staff of Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran. J Health Res Commun 2022; 8 (1) :39-49
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-672-fa.html
حمیدی یداله، مرادحاصل بهروز، طالبی قانع الهه، رمضانی درح وجیهه. بررسی ارتباط میان خلاقیت و بهره وری سازمانی در کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (1) :39-49
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-672-fa.html
MPH، مدیریت و اصلاحات نظام سلامت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده: (2226 مشاهده)
مقدمه و هدف: نیروی انسانی مهمترین رکن بهرهوری سازمان محسوب میشود و بهبود سطح خلاقیت بهعنوان مؤلفه مؤثر بر عملکرد افراد همواره ضرورتی انکارناپذیر در بهرهوری سازمان بوده است. در این پژوهش همبستگی خلاقیت با بهرهوری کارکنان ستاد دانشگاه علوم پزشکی همدان بررسی میشود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی بود که به صورت مقطعی در دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1400 انجام شد. نمونهها بر اساس فرمول کوکران 327 نفر در نظر گرفته شد. پرسشنامه خلاقیت Rendsip و بهرهوری Hersi و Goldsmith مدل آچیو ابزار این تحقیق بود. آمار توصیفی با فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار گزارش شد. در سطح استنباطی از ضریب همبستگی استفاده شد. دادهها با نرمافزار SPSS نسخه 22 تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: بین خلاقیت با بهرهوری کارکنان دانشگاه رابطه وجود داشت و خلاقیت بر مؤلفههای بهرهوری تأثیر معناداری داشت. توانایی، درک و شناخت در رتبه برتر، انگیزش و اعتبار در رده آخر و حمایت سازمانی، بازخورد و سازگاری در جایگاه میانی بهرهوری قرار داشت. اختلاف معناداری در امتیازات خلاقیت و بهرهوری کارکنان دانشگاه بر اساس متغیرهای دموگرافیک مشاهده نشد. ضریب همبستگی خلاقیت با بهرهوری 0/148 و 0/008= P به دست آمد.
نتیجهگیری: دانشگاه با تمرکز بر خلاقیت کارکنان میتواند به سطح مطلوبتری از بهرهوری دست یابد. نتایج مشخص کرد امکان پرورش تفکر خلاق کارکنان به سبب سطح بالای توانایی و درک کارکنان فراهم است و انگیزش و اعتباردهی به کارکنان از سوی دانشگاه به بهبود نیاز دارد.