Naderi Jam M, Ghanizadeh G, Masoumbeigi H, Hosseni Shokouh S M, Raei M, Naghdi Saghi M. Effects of Different Hand Washing Processes on the Efficiency of Bacterial Load Reduction and Economics Estimation. J Health Res Commun 2022; 7 (4) :27-38
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-626-fa.html
نادری جم مهدی، غنی زاده قادر، معصوم بیگی حسین، حسینی شکوه سید مرتضی، راعی مهدی، نقدی سقی محمد. تأثیر شرایط مختلف فرایند شست و شوی دست بر راندمان کاهش بار باکتریایی و برآورد اقتصادی آن. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (4) :27-38
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-626-fa.html
استاد، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران
چکیده: (1824 مشاهده)
مقدمه و هدف: بهداشت دست یک اولویت بینالمللی برای کاهش عفونتهای ناشی از مراقبتهای بیمارستانی است. هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر شرایط مختلف فرایند شستوشوی دست بر راندمان کاهش بار باکتریایی و برآورد اقتصادی آن در یک بیمارستان نظامی تهران بود.
روش کار: برای انجام این پژوهش 20 نفر از کارکنان بیمارستان بهصورت داوطلبانه انتخاب شدند. دمای آب (20، 30 و 40 درجه سانتیگراد)، حجم صابون (0/5، 1/25 و 2 میلیلیتر) و زمان شستوشو (10، 20، 35 و 50 ثانیه) بررسی شد.کشت تازه از سویه استاندارد اشرشیاکلی در محیط مغذی براث تهیه و تراکم 104×1/5 CFU/ml استفاده شد. دست کارکنان با صابون شستوشو و 1 میلیلیتر از سوسپانسیون باکتریایی در دست آنها تلقیح و بعد از 3 دقیقه نسبت به شستوشو و نمونهبرداری اقدام شد. نمونهها به محیط کشت EMB جامد منتقل شد و در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخانهگذاری و بعد از 48 ساعت کلنیهای رشدکرده باکتریها شمارش شد.
یافتهها: شرایط مختلف مطالعهشده تأثیری در راندمان حذف باکتری ندارد. زمان 20 ثانیه، حجم صابون 0/5 میلیلیتر و آب معمولی (20 درجه سانتیگراد) برای شستوشوی دست کارایی لازم را دارد. بر اساس جمعیت بیمارستان، سالانه 627 میلیون ریال در هزینه آب و گرمایش آب، 135 میلیون ریال در هزینه صابون و 316 روز در سال در زمان شستوشوی دست صرفه جویی میشود.
نتیجهگیری: بهینهسازی فرایند شستوشوی دست ضمن تأمین بهداشت دست، باعث صرفهجویی در هزینهها میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست