دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 41-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadyan M, Ghorbanian M, Rahmanzadeh E, Yazdani Charati J, Babanejad E, kamali S. Evaluation of the Efficiency of Ammonia Removal from Aqueous Medium Using Inexpensive Adsorbent Obtained from Walnut Shell. J Health Res Commun 2021; 7 (3) :26-41
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-585-fa.html
محمدیان محمود، قربانیان مهدی، رحمان زاده الهام، یزدانی چراتی جمشید، بابانژاد اسماعیل، کمالی سپیده. بررسی کارایی حذف آمونیاک از محیط آبی توسط جاذب ارزان قیمت حاصل از پوست گردو. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (3) :26-41

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-585-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (1691 مشاهده)
مقدمه و هدف: آمونیاک گازی بیرنگ با بویی تند و خورنده است که باعث ایجاد آسیبهای جدی برای سلامت انسان و محیطزیست میشود. آمونیاک در داروسازی، دباغی و صنایع مرتبط با نقرهکاری آینهها و همچنین تولید مواد منفجره نظامی کاربرد دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی کارایی جاذب ارزانقیمت حاصل از پوست گردو در جذب سطحی آمونیاک از آب و پارامترهای مؤثر بر آن است.
روش کار: در این مطالعه که از نوع نیمهتجربی مداخلهای بود، از زغال پوست گردو استفاده شد و اثر متغیرهای دمای کربونیزاسیون، pH، غلظت آمونیاک، دُز جاذب و زمان تماس در جذب سطحی آمونیاک از محیط آبی بررسی شد. اندازهگیری غلظت آمونیاک با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 640 نانومتر انجام شد؛ بهطوریکه بیش از 712 نمونه برای انجام این مطالعه تحلیل شد.
یافتهها: در این مطالعه بیشترین کارایی حذف آمونیاک از محیط آبی در pH بهینه 8، دمای کربونیزاسیون 850 درجه سانتیگراد و دُز جاذب 20 گرم بر لیتر حاصل شد. با توجه به ظرفیت جذب بهدستآمده، غلظت بهینه برای حذف آمونیاک 60 میلیگرم بر لیتر در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد آزمایشها از ایزوترم فروندلیچ (0/9949=²R) پیروی میکند. همچنین مطالعات سینتیکی همبستگی بیشتری با معادله درجه یک داشت.
نتیجهگیری: بر مبنای نتایج حاصل از این مطالعه میتوان اظهار داشت جاذب حاصل از پوست گردو بهعنوان یک جاذب طبیعی قادر به حذف نسبتاً مطلوب آمونیاک از محیطهای آبی است و به دلیل توانایی جذب زیاد برای سایر آلایندههای زیستمحیطی نیز پیشنهاد میشود.
متن کامل [PDF 1291 kb]   (1406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb