دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 80-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasiri Z, Ahadi H, Kalhornia Golkar M, Teymouri S, Khadem Ghaebi N. Effect of Mindfulness-Based Cognitive Therapy on Intolerance of Uncertainty in Infertile Women Undergoing In Vitro Fertilization Treatment. J Health Res Commun 2022; 7 (4) :75-80
نصیری زهره، احدی حسن، کلهرنیا گلکار مریم، تیموری سعید، خادم غائبی نیره. اثر بخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی در زنان نابارور تحت درمان IVF. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (4) :75-80

استاد، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
مقدمه و هدف: زنان نابارور معمولاً برای تحقق آرزوی خود برای فرزندآوری از روش لقاح آزمایشگاهی استفاده میکنند که فرایند استرسزایی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی در زنان نابارور تحت درمان IVF انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمام زنان نابارور مراجعهکننده به یک مرکز درمان ناباروری در شهر مشهد بود که از بین آنها 60 زن با سابقه ناباروری با شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب و سپس بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. برای گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 2 ساعته آموزش ذهنآگاهی بهصورت هفتهای برگزار شد. گروه گواه هیچگونه خدمات روانشناختی دریافت نکردند. برای اندازهگیری اضطراب از ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ عدم تحمل بلاتکلیفی استفاده شد. دادهها با استفاده از کوواریانس تکمتغیره به کمک نرمافزار SPSS نسخه 21 تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بین دو گروه آزمایش و گواه در عدم تحمل بلاتکلیفی تفاوت معناداری از نظر آماری وجود دارد و آموزش شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در کاهش عدم تحمل بلاتکلیفی (0/001>P) در زنان نابارور تحت درمان IVF مؤثر بود.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش میتوان از آموزش شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی برای بهبود مشکلات زنان ناباور تحت درمان IVF استفاده کرد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی