دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 30-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi S M, Yazdanirad S, Sadeghian M, Jahadi Naeini M. Evaluation of Hypochondriasis Caused by COVID-19 and its Related Factors among Staff of an Oil Refinery Located in South of Iran. J Health Res Commun 2021; 7 (2) :20-30
موسوی سید مهدی، یزدانی راد سعید، صادقیان مرضیه، جهادی نائینی مهسا. بررسی خودبیمارانگاری ناشی از بیماری کووید 19 و عوامل وابسته به آن در میان کارکنان یک پالایشگاه نفت در جنوب ایران. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (2) :20-30

کارشناس ارشد، مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه و هدف: شیوع بیماری کووید 19 باعث ایجاد اختلالات روانی متعددی ازجمله خودبیمارانگاری شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی خودبیمارانگاری ناشی از بیماری کووید 19 و عوامل وابسته به آن در میان کارکنان یک پالایشگاه نفت است.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، نمونه پژوهش شامل کارکنان مشاغل مختلف یک پالایشگاه نفت بود. نمونهها با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده و بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه محققساخته و پرسشنامه ایوانز بود. پرسشنامهها و راهنمای تکمیل آنها از طریق شبکههای اجتماعی برای جامعه فرستاده شد. 78 درصد از پرسشنامههای توزیعی بهدرستی تکمیل و به تیم پژوهش عودت داده شدند. دادههای جمعآوریشده با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 و آزمونهای توصیفی و آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد از 275 نفر حاضر در مطالعه، 186 نفر امتیاز 1 تا 20 را کسب کردند و در گروه افراد سالم قرار گرفتند. همچنین 89 نفر علائم خفیف تا شدید این اختلال را داشتند. نتایج آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد نمره خودبیمارانگاری در گروههای مختلف متغیرهای سن، مدت اشتغال، استفاده از وسایل حفاظت فردی، سابقه ابتلا به کووید 19 و اهتمام به اقدامات پیشگیرانه بهطور معناداری متفاوت است (0/05> P).
نتیجهگیری: ازآنجاکه شرایط محیط کاری ارتباط معنیداری با افزایش یا کاهش میزان خودبیمارانگاری ناشی از بیماری کووید 19 دارد، بهبود شرایط محیط کاری به افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش میزان اختلال خودبیمارانگاری در بین کارکنان منجر میشود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای