دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 88-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastani M, Danesh F, Ghorbani M. Characteristics of Iranian Covid-19 Clinical Trials. J Health Res Commun 2021; 7 (1) :78-88
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-562-fa.html
داستانی میثم، دانش فرشید، قربانی محمد. ویژگی های کارآزمایی‌ های بالینی کووید-19 ایران. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (1) :78-88

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-562-fa.html


دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی (بازیابی اطلاعات و دانش)، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
چکیده:   (3139 مشاهده)
مقدمه و هدف: با توجه به شیوع گسترده کووید-19، تلاش بیسابقه‏ای در جهت یافتن راه‏های درمانی مؤثر صورت گرفته و مطالعات کارآزمایی بالینی در این خصوص افزایش یافته است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی‏های کلیدی مطالعات کارآزمایی بالینی کووید-19 ایران انجام شد.
روش کار: این پژوهش کاربردی از نوع مقطعی- توصیفی میباشد. جامعه این پژوهش، دادههای مربوط به کارآزمایی‏های بالینی کووید-19 ایران بود که در فوریه 2020 از پایگاه ثبت کارآزمایی بالینی ایران (IRCT: Iranian Registry of Clinical Trials) استخراج گردید. این دادهها در نرمافزار  Excelوارد شدند. به منظور توصیف ویژگی‏های کلیدی کارآزماییهای استخراج شده، از روش‏های آمار توصیفی مانند فراوانی و درصد استفاده گردید.
یافتهها:  تا زمان گردآوری داده‏ها، 491 کارآزمایی بالینی مرتبط با کووید-19 در IRCT به ثبت رسیده بود که 91/65 درصد توسط سازمان‏های دولتی حمایت شده بودند. بررسی داده‏ها حاکی از آن هستند که 83/09 درصد از کارآزمایی‏های بالینی از تخصیص تصادفی استفاده کرده‏اند و شیوه تخصیص 86/67 درصد موازی بوده است. همچنین در 69/65 درصد از کارآزمایی‏های بالینی از دارونما استفاده شده و در 50/1 درصد از آنها کورسازی صورت نگرفته است. بر مبنای یافتهها، 81/67 درصد از کارآزماییها با هدف درمان انجام شده و 70/47 درصد از مداخله کارآزمایی‏های بالینی، درمان دارویی بوده است.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه، خلاصه‏ای از وضعیت و ویژگی‏های کارآزمایی‏های بالینی کووید-19 ثبت شده در IRCT را نشان داد. با توجه به اینکه حامی مالی اکثر این مطالعات بخش دولتی است، پیشنهاد میگردد از منابع مالی شرکت‏های داروسازی بخش خصوصی با نظارت و تأیید سازمان غذا و دارو در جهت مشارکت و حمایت از کارآزماییهای بالینی استفاده شود.
متن کامل [PDF 932 kb]   (2111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb