دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 122-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

kalteh H O, Etemadinejad S, Amouzadeh E, Tajpoor A, Ramezani S. Assessment of the Work Ability Index among Iranian Employees: A Systematic Review. J Health Res Commun 2022; 8 (1) :110-122
کلته حاجی امید، اعتمادی نژاد سیاوش، عموزاده الهه، تاج پور علی، رمضانی سلاله. ارزیابی شاخص توانایی کار میان شاغلان ایرانی: یک مرور نظام ‌مند. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (1) :110-122

دانشجوی دکترای ارگونومی، گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
مقدمه و هدف: توانایی کار یکی از فاکتورهای مهم در پیشبینی شرایط کاری، رفاه و وضعیت سلامتی کارکنان به شمار میرود. شاخص توانایی کار از معتبرترین ابزارهای ارزیابی توانایی کار در کارکنان است که بهطور گسترده استفاده میشود. این مطالعه با هدف مرور نمره شاخص توانایی کار در بین شاغلان ایرانی انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقالات فارسی و انگلیسی چاپشده در سالهای 2005 تا 2020 از طریق جستوجو در پایگاههای اطلاعاتیMagiran، SID، SCOPUS، Web of Science، Google Scholar و PubMed استخراج شدند. سپس شاخص توانایی کار و ارتباط آن با عوامل فردی و دموگرافیک شامل سن، سابقه کار، جنسیت و سطح تحصیلات بررسی شد.
یافتهها: در مجموع 42 مقاله انتخاب شدند که شاخص توانایی کار را به صورت میانگین و انحراف معیار گزارش کرده بودند. بررسی مقالات نشان داد کل افراد مطالعهشده 11 هزار و 231 بودند و میانگین شاخص توانایی کار 5/88 ± 38/35 محاسبه شد. همچنین در بین عوامل شغلی و دموگرافیک، بیشترین رابطه معناداری بین سن و سابقه کاری و شاخص توانایی کار گزارش شد.
نتیجهگیری: بر اساس طبقهبندی توانایی کار، نمره توانایی کار در بین شاغلان در سطح خوب بود. هرچند در برخی از مشاغل نمره توانایی کار در سطح متوسط بود که اقدامات کنترلی برای بهبود شرایط محیط کار ضروری است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای