XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (102 مشاهده)
مقدمه و هدف : یکی از سمی ترین مایکوتوکسین ها، اکراتوکسین A می باشد.. هدف از این مطالعه اندازهگیری اکراتوکسین A در برخی از فرآورده های میوه ای و تخمین ریسک سرطانزایی برای مصرف کننده  می باشد.
روش کار در این تحقیق تعداد102نمونه فرآورده  میوه‌ای شامل لواشک هلو، لواشک زردآلو، برگه زردآلو، قیسی، آلو خشک و آلو بخارا از سطح شهر همدان نمونه‌بردای شد و مقدار ارکراتوکسین A آنها  باروش الایزا تعیین و ریسک خطر سرطانزایی آنها محاسبه شد.   حد تشخیص کیت الایزا براساس دستورالعمل شرکت سازنده 5/0 میکروگرم بر کیلوگرم لحاظ شد.
یافته‌ها: محدوده اکراتوکسین A در نمونه‌ها 22/7- 92/3 میکروگرم بر کیلوگرم بود.   از 102 نمونه فرآورده میوه‌ای بررسی شده 31 نمونه (39/30 درصد) آلوده به اکراتوکسین A بودند که در 4 نمونه سطح آلودگی بیش از حد استاندارد ایران (10 میکروگرم بر کیلوگرم) بود. بین میانگین سطح آلودگی نمونه‌ها تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0 > P).  در تمامی نمونه‌ها، میانگین اکراتوکسین A  بطور معنی‌داری کمتر از حد استاندارد ایران بود (05/0 > P). بسته به نوع فرآورده میوه‌ای بررسی شده، مقدار دریافت تخمینی روزانه  اکراتوکسین A  در کودکان و بزرگسان به ترتیب در محدوه 4-10 × 35/4 - 5-10 × 36/3 و  4-10 × 09/6 -5-10 × 70/4 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز قرار داشت. با توجه به غلظت اکراتوکسین و میزان مصرف سرانه فرآورده‌های میوه‌ای،  میزان خطری سرطانزایی  این ماده از طیق محصولات بررسی شده برای مصرف کننده ناچیز می باشد.
نتیجهگیری: در کل، میانگین اکراتوکسین A در فرآوردهای میوه‌ای  بطور معنی دار کمتر از استاندارد ایران بود (05/0 > P).  همچنین براساس تخمین ریسک سرطانزایی، می توان گفت  دریافت اکراتوکسین A از طریق مصرف فرآورده‌های میوه‌ای خطری از نظر سرطانزایی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند.
     
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb