Tabatabaei F S, Asadi-Ghalhari M, Esmaeili R. Modeling and Optimization of Cefixime Removal from Aqueous Solutions by Potato Starch Using Response Surface Methodology (RSM). J Health Res Commun 2020; 6 (2) :27-37
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-471-fa.html
طباطبایی فاطمه سادات، اسدی قالهری مهدی، عالی رحیم، مصطفی لو رقیه، صفری زهرا، کمال فائزه و همکاران.. مدلسازی و بهینه سازی حذف سفکسیم از محلول آبی با نشاسته سیب زمینی با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ (RSM). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1399; 6 (2) :27-37
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-471-fa.html
استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده: (2826 مشاهده)
مقدمه و هدف: سفکسیم یکی از آنتیبیوتیکهای پرمصرف در جهان است. ورود این ترکیب دارویی به منابع آبی به نگرانی عمدهای برای محیطزیست تبدیل شده است. بر همین اساس، هدف این مطالعه تحلیل حذف سفکسیم از محلول آبی با استفاده از نشاسته سیبزمینی است.
روش کار: در این مطالعه تأثیر چهار متغیر مؤثر شامل pH (9-3)، غلظت نشاسته سیبزمینی (300-0 میلیگرم بر لیتر)، غلظت اولیه سفکسیم (16-0 میلیگرم بر لیتر)، زمان ماند (120-20 دقیقه) روی حذف سفکسیم با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ بررسی شد.
یافتهها: در شرایط بهینه، کارایی حداکثر حذف سفکسیم، 65/57 درصد با مقدار بهینه 4/5 =pH، غلظت نشاسته 225 میلیگرم بر لیتر ، غلظت اولیه سفکسیم 7/9 میلیگرم بر لیتر و زمان 95 دقیقه بهدست آمد. بر اساس نتایج بهدستآمده از RSM، این مطالعه از مدل درجه دوم (0/987 =R2) پیروی میکند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مناسب حذف سفکسیم با نشاسته سیبزمینی پیشنهاد میشود از آن بهعنوان روش موفقی برای حذف این آلاینده از منابع آبی استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست