دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 51-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirmohammadi S, Mahmoudi S, Nojabaei M, Salmaniseraji M, Farmanbar M. Effect of 8-Week Resistance Exercises on Reducing the Prevalence of Symptoms of Musculoskeletal Disorders. J Health Res Commun 2020; 6 (2) :38-51
میرمحمدی سیدتقی، محمودی سیدعلی اکبر، نجبائی مرتضی، سلمانی سراجی مریم، فرمانبر موسی. تأثیر تمرینات مقاومتی 8 هفته ای بر کاهش شیوع علائم اختلالات اسکلتی – عضلانی(MSDS). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1399; 6 (2) :38-51

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مقدمه و هدف: کمتحرکی و مشکلات ضعف عضلانی، اختلالات اسکلتی-عضلانی را در بسیاری از افراد افزایش میدهد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی بر کاهش شیوع علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی در نواحی گردن، شانهها، مچ، دستها و کمر معلمهای شهر بردسکن است.
روش کار: ابتدا 384 معلم شهر بردسکن به روش تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامههای دموگرافیک و نوردیک برای همه تکمیل شد. سپس شیوع علائم اختلالات مذکور در هر یک از اندامهای مدنظر ارزیابی شد و با توجه به معیارهای ورود، افراد واجد شرایط ورود به مطالعه شناسایی (80 نفر) و در دو گروه آزمون و کنترل با نسبت برابر قرار داده شدند. برای تخصیص تصادفی گروهها از فرمهای نامگذاریشده A (آزمون) و B (کنترل) استفاده شد. 24 ساعت قبل از شروع مداخله، پرسشنامه نوردیک برای هر دو گروه تکمیل شد. بعد از اتمام دوره دوماهه مداخله و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، مجدداً پرسشنامه نوردیک برای هر دو گروه تکمیل شد. برای مقایسه نتایج از آزمون آماری معادلات برآوردی تعمیم یافته (GEE) استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد تمرینات مقاومتی بر میزان کاهش شیوع علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی اندامهای گردن، شانهها، مچ، دستها و همچنین نشیمنگاه و کمر معلمان مدارس نسبت به یک سال و دو ماه گذشته تأثیر قابل توجهی نداشته است  (0/05<P)، اما این تمرینات از شدت درد گروه آزمون طی 7 روز گذشته بهطور قابل توجهی کاسته بود  (0/05<P).
نتیجهگیری: با توجه به تأثیر کم تمرینات مقاومتی، به نظر میرسد برای کاهش درد در نواحی مطالعهشده، لازم است نسبت به بازطراحی برنامه، تغییر نوع تمرینات و مدتزمان اجرای آن یا افزایش حجم نمونه در تحقیقات بعدی اقدام شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای