دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh Larimi A, Yazdani charati J, Mousavi Kordmiri S H, kamali S. Evaluation of Thermal Stress Indices among Employees of Bojnord Cement Factory, in 2019. J Health Res Commun 2020; 6 (2) :1-10
علیزاده لاریمی احمد، یزدانی چراتی جمشید، موسوی کردمیری سید حجت، کمالی سپیده. ارزیابی شاخص های تنش های حرارتی در شاغلین کارخانه سیمان بجنورد در سال 1398. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1399; 6 (2) :1-10

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مقدمه و هدف: مواجهه با دماهای بالا در میان کارگران شاغل در محیطهای گـرم شایع است و میتواند باعـث ایجـاد اثـرات نـامطلوب فیزیولـوژیکی متعددی شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخصهای تنشهای حرارتی در شاغلین کارخانه سیمان بجنورد و مقایسه با استانداردهای موجود انجام شده است.
روش کار: این مطالعه ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ-ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ بهصورت ﻣﻘﻄﻌـﯽ بهمنظور ﺑﺮرﺳــﯽ میزان استرس گرمایی شاغلین کارخانه سیمان بجنورد انجام شده است. برای ایـن منظـور از شاخص دمای تر گوی سان WBGT، شاخص P4SR و شاخص HSI مطابق با استاندارد شماره ISO7243 استفاده شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها  با نرمافزار SPPS نسخه 20 از روشهای مبتنی بر آمار توصیفی شامل میانگین و انحرافمعیار استفاده شد.
یافتهها: بررسی نتایج نشان داد میانگین دمای خشک 32/06، میانگین دمای تر 21/66 و میانگین دمای گوی سان 38/95 بوده است. میانگین شاخص WBGT، 27/24 درجه سانتیگراد، میانگین شاخص P4SR، 5/4 لیتر و میانگین شاخص HSI، 80/27 درصد بوده است.
نتیجهگیری: بررسی نتایج این مطالعه نشان داد میزان شاخص WBGT در چهار ایستگاه، شاخص P4SR در پنج ایستگاه و شاخص HSI نیز در دو ایستگاه بیشتر از حد استاندارد بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای