دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1398 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 81-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kermani M, asadzadeh N, farzadkia M, Gholami M, Hashemi M. Comparasion of Photochemical Oxidation Process Efficiency Based on Hydrogen Peroxide and Persulfate for the Removal of Paraquat from Aqueous Solutions. J Health Res Commun 2020; 5 (4) :68-81
کرمانی مجید، اسدزاده نسترن، فرزادکیا مهدی، غلامی میترا، هاشمی میترا. بررسی مقایسهای راندمان فرایند اکسیداسیون فتوشیمیایی بر پایه پراکسید هیدروژن (UV/HP) و پرسولفات (+UV/NaPS/ Fe2) برای تجزیه پاراکوات از محلولهای آبی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1398; 5 (4) :68-81

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2052 مشاهده)
مقدمه و هدف:  یکی از مهمترین فاکتورهای آلودگی اکوسیستمهای آبی، دفع سموم آفات کشاورزی است. پاراکوات علفکشی محلول در آب، غیر انتخابی و دارای اثرات سوء بهداشتی مانند نارسایی تنفسی حتی مرگ میباشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تجزیهپذیری سم پاراکوات با استفاده از فرایندهای اکسیداسیون فتوشیمیایی فرابنفش/پراکسید هیدروژن (UV/HP) و فرابنفش/پرسولفات/آهن دو ظرفیتی(UV/NaPS/Fe۲+)) انجام شد.
روش کار: در این مطالعه تجربی، تأثیر متغیرهای pH، غلظت پراکسید هیدروژن (UV/HP)، سولفات و آهن دو ظرفیتی (UV/NaPS/Fe۲+) و غلظت اولیه آلاینده بر تجزیه سم پاراکوات در مقیاس آزمایشگاهی توسط یک راکتور پیوسته ۱ لیتری مورد بررسی قرار گرفت. غلظت پاراکوات باقیمانده و میزان تجزیه کربن آلی نیز به ترتیب با استفاده از دستگاه HPLC (High Performance Liquid Chromatography) که مجهز به یک آشکارساز UV (Ultraviolet) مرئی در طول موج ۲۵۹ نانومتر است و یک TOC (Total Organic Carbon) آنالیزر اندازهگیری شد.
یافتهها: فرایندهای پراکسید هیدروژن (UV/HP) در شرایط بهینه و پرسولفات (UV/NaPS/Fe۲+) در شرایط بهینه در زمان تماس ۱۲۰ دقیقه به ترتیب ۸۷/۷۵ و ۹۲/۳۱ درصد از پاراکوات را تجزیه کردند. میزان تجزیه TOC در فرایندهای پراکسید هیدروژن (UV/HP) و پرسولفات (UV/NaPS/Fe۲+) به ترتیب ۷۷/۲۹ و ۸۲/۱۶ درصد بود. نتایج نشان دادند که سینتیک فرایند پراکسید هیدروژن (UV/HP) و پرسولفات (UV/NaPS/Fe۲+) از واکنش درجه اول تبعیت میکند.
نتیجهگیری: فرایند پرسولفات (UV/NaPS/Fe۲+) نسبت به فرایند پراکسید هیدروژن (UV/HP) در تجزیه پاراکوات مؤثرتر میباشد؛ در نتیجه فرایندهای مورد مطالعه به عنوان روشی مؤثر، سریع و کارآمد برای تجزیه پاراکوات از محلولهای آبی پیشنهاد میشود. استفاده از این فرایند به عنوان یک فرایند تصفیه کامل یا پیشتصفیه توصیه میگردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست