دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 30-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

salemi M. Investigation of Noise Levels in Sugar Factory of Debal Khozaei Agro-industry Complex. J Health Res Commun 2019; 5 (2) :19-30
سالمی مهدی، بسیطی رضا. بررسی میزان سر و صدا در کارخانه شکر مجتمع کشت و صنعت دعبل خزاعی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1398; 5 (2) :19-30

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مقدمه و هدف: آلودگی صوتی میتواند سلامت روحی و روانی انسان را به مخاطره اندازد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان سر و صدا در کارخانه شکر مجتمع کشت و صنعت دعبل خزاعی در سال 1397 انجام شد.
روش کار: برای انجام این مطالعه، صدا و پارامترهای صوتی شامل: تراز فشار صوت و مقادیر حداقل و حداکثر در نه واحد در فضای داخلی کارخانه شامل 38 ایستگاه مطالعاتی با 30 نقطه در محوطه باز با استفاده از دستگاه صداسنج مورد سنجش قرار گرفتند. شایان ذکر است که سنجش صدا در فصل بهار سال 1397 بهصورت دو بار در هفته و طی دو نوبت صبح و عصر با فواصل زمانی 15 دقیقه صورت پذیرفت. در انتها دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS 16 و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میزان حداکثر و حداقل تراز فشار صوت مربوط به واحدهای نیروگاه و انبار شکر سفید بهترتیب برابر با 0/86±91/10 و 0/44±79/73 دسیبل ثبت گردید. همچنین مقایسه میانگین تراز فشار صوت در ایستگاههای مختلف در واحدهای نیروگاه تولید شکر خام و نیز بخشی از ایستگاههای موجود در واحد تصفیه شکر، کوره آهک و بویلر بیش از میزان استاندارد مجاز 85 دسیبل بود؛ اما در محوطه باز کارخانه پایینتر از حد استاندارد بهدست آمد.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه میزان سر و صدا در بخشهایی از فضای داخل کارخانه بیش از حد مجاز است، توصیه میگردد ضمن پایش مستمر، نسبت به بهکارگیری تکنیکهای کاهش سر و صدا از مواجهه با آلودگی صوتی در صنعت به عمل آید.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست