دوره 1، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 35-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahryari A, Nikaeen M, Hassnzadeh A. Assessment of Clostridium perfringens in determination of fecal pollution of drinking water in comparion to indicators bacteria. jhc. 2015; 1 (1) :35-41
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-35-fa.html
شهریاری علی، نیک آئین مهناز، حسن زاده اکبر. ارزیابی توانایی کلستریدیوم پرفرنژنس در تعیین آلودگی مدفوعی آب در مقایسه با باکتری های شاخص . مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (1) :35-41

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-35-fa.html


چکیده:   (3572 مشاهده)
مقدمه و هدف: بطور متداول کلیفرم مدفوعی و اشرشیاکلی به عنوان باکتری‌های شاخص آلودگی میکروبی آب آشامیدنی استفاده می‌شوند. اتحادیه اروپا برای تعیین کیفیت آب آشامیدنی، کلستریدیوم پرفرنژنس را به عنوان یکی از پارامترهای میکروبی جهت کنترل کیفیت آب مصارف انسانی در‌نظر گرفت. این مطالعه به‌منظور کارایی کلستریدیوم پرفرنژنس در مقایسه با کلیفرم مدفوعی و اشرشیاکلی برای ارزیابی آلودگی میکروبی آب طراحی گردید. روش کار:در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 60 نمونه آب خام در طی خرداد تا آذر سال 1391 از منابع تامین آب استان اصفهان با رعایت شرایط استاندارد برداشت و آنالیز گردید. برای تعیین باکتری‌های کلیفرم مدفوعی، اشرشیاکلی، کلستریدیوم پرفرنژنس و استرپتوکوک مدفوعی از روش تخمیر 10 لوله‌ایی تک غلظته استفاده گردید. برای آنالیز داده از نرم افزار SPSS18 با سطح معنی‌داری کمتر از 0/05 استفاده گردید.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در 46/2 درصد از نمونه های آب حداقل یکی از باکتری‌های شاخص آلودگی مدفوعی حضور داشت. بالاترین درصد شناسایی به ترتیب مربوط به کلستریدیوم پرفرنجنس(36/5 درصد)، استرپتوکوک مدفوعی(34/6 درصد)، کلیفرم مدفوعی (28/8 درصد) و اشرشیاکلی (25رصد) بود. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بالاترین وابستگی ارگانیسم‌های شاخص به ترتیب بین کلستریدیوم پرفرنجنس و استرپتوکوک مدفوعی (0/88) بود. نتیجه گیری: کلستریدیوم پرفرنجنس می‌تواند شاخص مناسبی برای پایش کیفیت آب در کشورهای در حال توسعه که آب شبکه توزیع بطور مستقیم و بدون تصفیه مصرف می‌گردد، باشد. آزمایش برای اسپورهای این باکتری می‌تواند حاشیه ایمن بالاتری از سلامت را برای پیشگویی کیفیت میکروبی فراهم نماید.
متن کامل [PDF 329 kb]   (961 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb