دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 78-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadnejad Araei M, Nassehinia H, Dadban Shahamat Y, Zazouli M A. Investigating the Effect of Recycled Polymers application on bed Soil Quality of sanitary Landfills and Groundwater Pollution Control. J Health Res Commun 2018; 4 (3) :68-78
محمد نژاد آرائی مصطفی، ناصحی نیا حمید رضا، دادبان شهامت یوسف، ززولی محمد علی. بررسی تاثیر کاربرد پلیمرهای بازیافتی بر کیفیت خاک بستر محل های دفن بهداشتی و کنترل آلودگی آبهای زیر زمینی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1397; 4 (3) :68-78

استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
مقدمه و هدف: خطرات بهداشتی و زیست محیطی ناشی از نشت شیرابه محل های دفن بهداشتی زبال ههای شهری به آب های زیرزمینی یکی از موارد مهم در مدیریت پسماند می باشد. در این پژوهش بهبود مشخصات بستر لندفیل با استفاده از پلیمر بازیافتی از زباله بررسی شده است. روش کار: در این پژوهش پلیمر پل یاتیلن ترفتالات  PET: Polyethylene Terephthalate  و خاک رس با نسبت های 0، 1/ 0، 2/ 0، 3/ 0، 4/ 0، 5/ 0، 6/ 0، 7/ 0، 8/ 0، 9/ 0 و 1 درصد وزنی مخلوط گردید و تأثیر آن بر پارامترهای کیفی خاک رس مانند تحکیم، نشست، تنش برشی، چسبندگی و نفوذپذیری در آزمایشگاه مکانیک خاک براساس روش استاندارد انجمن آزمایش و مواد آمریکا سنجیده شد. یافته ها: نتایج نشان دادند که با افزایش پلیمر در شرایط بهینه 3/ 0 درصد وزنی، زاویه اصطکاک داخلی از 93 / 20 به 3/ 30 درجه و میزان چسبندگی از 158 / 0 به 163 / 0 کیلوگرم بر متر مربع خواهد رسید. از سوی دیگر، تراکم خاک از 689 / 1 به 665 / 1گرم بر سانتی متر مکعب، ضریب فشردگی از 163 / 0 به 110 / 0 و ضریب نفوذپذیری از 0018 / 0 به 0015 / 0 سانتی متر بر دقیقه کاهش یافت. نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که کاربرد این پلیمر بازیافتی می تواند سبب بهبود شرایط خاک بستر لندفیل ها به لحاظ نفوذپذیری شیرابه و مقاومت در برابر تر کخوردن گردد که هم سبب کاهش حجم زبال ههای تجزیه ناپذیر PET و بازیافت آن خواهد شد و هم با کمک به کیفیت و استقامت بستر منجر به جلوگیری از آلودگی آب های زیرزمینی و در نهایت محیط زیست خواهد شد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست