دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 31-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

sokoty L, kermani M, Janani L, dowlati M, hasanlooyi B, rinaz S. Health quality of air in Urmia over a Six-year Period (2012-2017) Using Air Quality Index (AQI). J Health Res Commun 2019; 4 (4) :22-31
سکوتی لیلی، کرمانی مجید، جانانی لیلا، دولتی محسن، حسنلوِیِی بابک، ریماز شهناز. ارزیابی کیفیت بهداشتی هوای شهر ارومیه براساس شاخص AQI در یک دوره پنج ساله (95 - 1390). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1397; 4 (4) :22-31

.6 استاد اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو، گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
مقدمه و هدف: امروزه پیامدهای آلودگی هوا به ویژه اثرات بهداشتی آن باعث شده است که کنترل کیفیت هوا به صورت امری گریزناپذیر در رأس مسائل ملی مطرح شود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای کیفیت بهداشتی هوای ارومیه براساس شاخص یکفیت هوا ( AQI: Air Quality Index ) در پنج سال اخیر ( 95 - 1390 ) انجام شد. روش کار: داده های ساعتی پنج آلاینده معیار یکفیت هوا ( NO2 ،SO2 ،PM2.5 ،PM10 و CO ) در دوره ای پنج ساله از سازمان حفاظت محیط زیست اخذ گشته و اعتبارسنجی شدند. سپس، مقدار شاخص روزانه به روش استاندارد برای آلاینده های مورد نظر تعیین گردید. بالاترین مقدار از بین شاخص های محاسبه شده به عنوان شاخص نهایی و آلاینده ای که نشانگر بالاترین شاخص بود به عنوان آلاینده مسئول روز معرفی گردید.یافته ها: نتایج نشان دادند که کیفیت هوای شهر ارومیه طی سا لهای 95 - 1390 به ترتیب 265 ، 297 ، 245 ، 267 ، 290 و 292 روز از سال از حد استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران بیشتر بوده است. بر مبنای نتایج می توان گفت که آلاینده مسئول در سال 1390 ، SO2 و در سای ر سا لها PM2.5 بوده است. نتیجه گیری: با بررسی و مقایسه یکفیت هوای شهر ارومیه طی پنج سال مشخص گردید که از شرایط مطلوب یکفیت هوا فاصله زیادی دارد و میزان آلودگی هوا در این شهر درحال افزایش می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست