دوره 4، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 78-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maghsoudi A, Saboori H. Evaluation of Factors Influencing Iranian People Insight about Hormone Chicken. J Health Res Commun 2018; 4 (1) :65-78
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-297-fa.html
مقصودی علی، صبوری هادی. بررسی عوامل موثر در نگرش مردم ایران نسبت به مفهوم "مرغ هورمونی". مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1397; 4 (1) :65-78

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-297-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، گروه بیوانفورماتیک، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (3014 مشاهده)
مقدمه و هدف: درحالی که در هیچ کجای دنیا از هورمون به عنوان محرک رشد در پرورش طیور صنعتی استفاده نمی شود؛ اما حتی در کشورهای توسعه یافته نیز این باور وجود دارد که در دوره پرورش مرغهای گوشتی از هورمون استفاده می گردد. بقایای این هورمون ها در گوشت به عنوان مهمترین آلودگی گوشت مرغهای تجاری شناخته می شود؛ اما مهم ترین منبع آلودگی گوشت، باقی ماندن آنتی بیوتیک در گوشت مرغ است. در این راستا، هدف از پژوهش توصیفی حاضر بررسی سطح آگاهی مردم 29 شهر ایران در مورد سلامت محصولات غذایی با بررسی دیدگاه آن ها در مورد مرغ هورمونی بود. روش کار: در این مطالعه دیدگاه 3782 نفر از مردم شهرهای مختلف کشور بررسی گردید. بدین منظور علاوه بر مرغ هورمونی، آلودگی گوشت مرغ به آنتی بیوتیک و عرضه مرغ بدون بسته بندی به عنوان  مهم ترین عوامل آلوده کننده گوشت مرغ مورد بررسی قرار گرفتند. بیشتر پاسخ دهندگان از شهرهای با جمعیت متوسط بودند و اغلب آن ها تحصیلات دانشگاهی داشتند. یافته ها: نتایج نشان داد که رسانه هایی مانند تلویزیون و رادیو در افزایش آگاهی مردم نسبت به سلامت محصول غذایی نقش چندانی ندارند. همچنین اغلب افرادی که گمان می کنند آگاهی کافی نسبت به سلامت محصولات غذایی دارند، در حقیقت آگاهی درستی نسبت به مفهوم مرغ هورمونی ندارند. شایان ذکر است که از بین پاسخ دهندگان تنها هفت نفر ( 19 / 0 درصد جمعیت) به وضوح بیان نمودند که مرغ هورمونی وجود ندارد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که افزایش سطح درآمد، سطح تحصیلات و سن عواملی هستند که بر ارتقای آگاهی افراد نسبت به مرغ هورمونی و سلامت محصولات غذایی نقش دارند.
متن کامل [PDF 483 kb]   (2426 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb