دوره 1، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 55-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani M, Kamali Y, Shamsedini N, Ghanbarian M. A Study of the Relationship between Indoor/Outdoor ParticleConcentration in Dena hospital in Shiraz. J Health Res Commun 2015; 1 (1) :49-55
دهقانی منصوره، کمالی یوسف، شمس الدینی نرگس، قنبریان مسعود. بررسی مقایسه‌ای غلظت ذرات معلق در هوای داخل، با هوای آزاد خارج بیمارستان دنای شیراز. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (1) :49-55

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مقدمه و هدف:  کیفیت هوای داخل ساختمان در محیطهای درمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. از میان شاخصهای کیفیت هوا، ذرات معلق به دلیل حمل میکروارگانیسمها و تهنشست در مجاری تنفسی، مهم به شمار میآیند. هدف از این مطالعه مقایسه غلظت ذرات معلق در هوای داخل و هوای خارج بیمارستان دنای شهر شیراز است.
روش کار:  این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی است. با استفاده از دستگاه Aerosol Mass Monitorمدل GT-331، 315 نمونه برای اندازهگیری غلظت ذرات PM10 و PM2.5 در هوای بخش‌‌های مختلف بیمارستان و هوای آزاد جمعآوری شد. برای مقایسه غلظت ذرات معلق در بخشها و هوای آزاد، از نرم‌‌افزار 16 SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس و T-test استفاده شد.
یافتهها:  نتایج نشان داد میانگین PM10 در هوای همه بخشهای بیمارستان و نیز در هوای خارج، ‏بهطور معنیداری کمتر از مقدار استاندارد 24 ساعته WHO ‎‏ و‏ USEPA است (001/0=p). میانگین غلظت‏ PM2.5 ‎ در همه مکانهای نمونه‌‌برداری شده، با مقدار استاندارد 24 ساعته WHO و USEPA اختلاف معنیداری نشان دادند (001/0=p).
نتیجهگیری:  غلظت ذرات معلق در هوای داخل، کمتر از هوای بیرون است که نشانگر عملکرد مناسب سیستم‌‌های تهویه بخشهاست.

واژه‌های کلیدی: بیمارستان، کیفیت هوا، ذرات معلق
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست