دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 45-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi S, rahdar S. Removal of Phenol and Aniline from Aqueous Solutions by Using Adsorption on to Pistacia terebinthus: Study of Adsorption Isotherm and Kinetics. J Health Res Commun 2017; 2 (4) :35-45
احمدی شهین، رهدار سمیه. حذف فنل و آنیلین از محلو لهای آبی با استفاده از بیومس پسته کوهی: بررسی ایزوترم و سینتیک جذب. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (4) :35-45

دانشگاه علوم پزشکی زابل

مقدمه و هدف: آنیلین و فنل به طور گسترده در صنایعی مانند مواد رنگ، لاستیک، آفت کشها، پلاستیک و رنگ استفاده میشود و از طریق پساب به محیط زیست انتشار مییابد. این مطالعه با هدف بررسی کارایی پسته کوهی اصلاح شده از محلو لهای آبی در حذف فنل و آنیلین صورت گرفت. روش کار: مطالعه حاضر یک نوع مطالعه تجربی- آزمایشگاهی بود. در این مطالعه اثر متغیرهایی نظیر غلظت اولیه آنیلین و فنل، غلظت پسته کوهی، زمان، pH و حضور عوامل مداخله کننده بر کارایی حذف آنیلین و فنل بررسی گردید. ایزوترم (لانگمیر، فروندلیچ و تمکین) و سنتیک جذب (مرتبه اول، دوم و پخش بین ذره ای) ارزیابی داده ها مطالعه گردید. یافته ها: براساس نتایج این مطالعه، با افزایش pH میزان حذف کاهش یافت و pH بهینه برای حذف آنیلین برابر 6 و برای فنل برابر 4 بود. در شرایط بهینه با غلظت اولیه آنیلین و فنل معادل 50 میلی گرم در لیتر، زمان تماس آنیلین 45 دقیقه و فنل 30 دقیقه به دست آمد. داد ههای ایزوترم جذب سطحی نشان می دهد که جذب آنیلین و فنل از ایزوترم فروندلیچ بهتر پیروی میکند. سینتیک جذب آنیلین و فنل بر پسته کوهی اصلاح شده از مدل شبه درجه دوم تبعیت می کند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، هسته بنه یک فاکتورکاملاً مؤثر در حذف آنیلین و فنل از آب و فاضلاب می باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست