دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seidmohammadi A, Asgari G, Lotfi A, Fardmal J, Heshmati A, Pirmoghani A. Investigation of Sodium Dithionite Residues in the Rock Candies Produced in the Candies Making Plants of Hamadan, Iran. J Health Res Commun 2017; 3 (1) :1-8
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-195-fa.html
صیدمحمدی عبدالمطلب، عسکری قربان، لطفی عباس، فردمال جواد، حشمتی علی، پیرمغانی . بررسی غلظت باقیمانده‌ی بلانکیت در نبات تولیدی کارگا ه‌های نبا ت‌سازی شهر همدان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1396; 3 (1) :1-8

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-195-fa.html


چکیده:   (9190 مشاهده)

مقدمه و هدف: نبات یکی از محصولات قندی پرمصرف در کشور ایران به شمار می رود. افزودن مواد شیمیایی به مواد غذایی درصورتی که نظارت و مدیریت کافی وجود نداشته باشد، می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی انسان و محیط زیست باشد. در این مطالعه، مقادیر باقیماند‌ه ی بلانکیت در نبات تولیدی کارگا ه های نبا ت سازی شهر همدان مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی با هدف تعیین میزان غلظت بلانکیت در نبات تولیدشده ی کارگا ههای شهر همدان در سال 1394 - 1393 می باشد. نمونه برداری به مدت 4 ماه در 20 کارگاه نبات سازی انجام شد. غلظت بلانکیت در آبنبا‌ت ها مطابق با روش مؤسسه ملی  استاندارد ایران تعیین شد. داد ه ها با استفاده از نر م افزارهای SPSS 16 و Excel 2013 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی کارگاه های مورد مطالعه از بلانکیت به عنوان یک افزودنی در فراوری تولید نبات استفاده شده است و بالاترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب 85 / 23 و 2/ 3 میلی گرم بر کیلوگرم بود. همچنین، نتایج نشان داد که در 5/ 37 درصد از کل نمونه های اخذشده، غلظت بلانکیت بیش از مقدار استاندارد بود. میانگین غلظت بلانکیت در نبات تولیدی در ماه های مختلف اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد به ترتیب: 84 / 5± 7/ 9، 7/ 3± 49 / 9، 76 / 3± 9 و 99 / 2± 1/ 7 میلی گرم بر کیلوگرم بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد. نتیجه گیری: نتایج این بررسی حاکی از بالابودن غلظت بلانکیت در نبات تولیدشده در اکثر کارگا ههای تولیدکننده بود که به نظر می‌ رسد، دلیل عمده آن بکارگیری خاک قند و ضایعات نبات در تهیه این محصول است که در این زمینه نظارت بیشتر و آموزش به متصدیان این کارگاه ها مورد نیاز می باشد.

متن کامل [PDF 357 kb]   (8605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb