دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 26-34 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nasehinia H, rahimi S, kiani M, Ghaneapur M R, Ajam F. Assessment of Microbial Contamination of Traditional Sweets in Yazd, Iran, in 2015. jhc. 2017; 2 (4) :26-34
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-185-fa.html
ناصحی نیا حمیدرضا، رحیمی سجاد، کیانی مهدی، قانع پور محمدرضا، عجم فاطمه. ارزیابی آلودگی میکروبی شیرینی های سنتی شهر یزد در سال 1394. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (4) :26-34

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-185-fa.html


چکیده:   (732 مشاهده)

مقدمه و هدف: بیماری ها و مسمومیت های ناشی از مصرف شیرینی های آلوده به میکروارگانیسم ها همواره به عنوان یکی از مشکلات تغذی های عمده مردم کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ایران، مورد توجه بوده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی شیرینی های سنتی عرضه شده در قناد یهای شهر یزد در سال 1394 انجام شد. روش کار: در این مطالعه مقطعی، تعداد 322 نمونه از شیرینی های سنتی عرضه شده توسط شیرینی پز یهای شهر یزد به طور تصادفی انتخاب و از نظر میکروارگانیسم هایی از قبیل انتروباکتریاسه ها  (Enterobacteriaceae) اشرشیا کلی ( Escherichia coli )، کپکها و مخمرها با استفاده از آزمایشهای میکروبیولوژی استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها: میزان آلودگی میکروبی در نمونه های مورد بررسی 8/ 33 درصد بود ( n=322 ). بیشترین میزان آلودگی مربوط به شیرینی «لوز پسته( 88/8) » درصد و کمترین میزان آلودگی مربوط به شیرینی «حاجی بادام »، بدون هیچ آلودگی میکروبی بود. میزان آلودگی نمونه ها به انتروباکتریاسه، اشرشیا کلی،  کپک ها و مخمرها به ترتیب 2/ 13 درصد، 5 درصد، 7/ 21 درصد و 4/ 11 درصد بود. نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای آلودگی میکروبی شیرینی های سنتی به ویژه «لوز پسته » عرضه شده در شهر یزد، اقدامات نظارتی و کنترلی بیشتری در تهیه و توزیع این قبیل شیرینی ها مورد نیاز میباشد. 

واژه‌های کلیدی: آلودگی مواد غذایی، شیرینی، یزد
متن کامل [PDF 437 kb]   (216 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb