دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eslami H, Marzban A, Mazloomy S S, Zare Z. Investigating the Knowledge and Attitude of Health Volunteers about HIV/AIDS in Eghlid, Iran Health Centers in 2015. J Health Res Commun 2016; 2 (1) :21-27
اسلامی هادی، مرزبان آمنه، مظلومی سید سعید، زارع زهره. بررسی آگاهی و نگرش رابطین بهداشت مراکز بهداشتی شهر اقلید در مورد ایدز در سال 1394. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (1) :21-27

کارشناس بهداشت عمومی، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

مقدمه و هدف: بیماری ایدز بهعنوان یکی از بزرگترین معضلات بهداشتی- اجتماعی بسیاری از جوامع در قرن 21 میباشد. این بیماری بهدلیل آگاهی پایین جامعه و عدم برخورد صحیح با آن به سرعت رو به گسترش است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان آگاهی و نگرش رابطین بهداشت مراکز بهداشتی شهر اقلید در مورد ایدز در سال 1394 بوده است.

روش کار: این مطالعه بهصورت مقطعی بوده که در آن تعداد 240 نفر از رابطین بهداشتی در سطح شهر اقلید بهصورت سرشماری بررسی شدند. دادهها توسط پرسشنامه جمعآوری شده و سپس با کمک آزمونهای آماری t مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه در نرم افزار  18 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی و نگرش در رابطین بهداشت بهترتیب 2/94 ± 88/14 و 99/6 ± 85/46 بوده و در نتیجه رابطین بهداشت 4/74 درصد از نمره آگاهی و 9/66 درصد از حداکثر نمره نگرش را کسب نمودند. همچنین 1/19 درصد، 3/18 درصد و 6/30 درصد رابطین بهترتیب تماس جنسی، انتقال خون و فرآوردههای خونی و تماس شغلی مانند جراحت با سرسوزن آلوده را بهعنوان راه انتقال ویروس HIV نمیدانستند. بین نمره آگاهی با سن (006/0=P) و مقطع تحصیلی (001/0>P) ارتباط معناداری وجود داشت.

نتیجهگیری: با توجه به میزان آگاهی پایین رابطین در مورد راههای انتقال ویروس HIV و افزایش میزان آگاهی با افزایش سطح سواد، پیشنهاد میشود که از بستهها و برنامههای آموزشی مناسب و کارآمد جهت آموزش به رابطین استفاده شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت