دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nikzad M, farzadkia M, Gholami M. Evaluation of waste management, manufacturing industries, from an environmental standpoint (Case Study: Savojbolagh city Alborz Province). jhc. 2016; 2 (1) :1-11
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-123-fa.html
نیکزاد ماشااله، فرزادکیا مهدی، غلامی میترا. بررسی مدیریت فاضلاب تولیدی صنایع از دیدگاه زیست محیطی(مطالعه موردی: شهرستان ساوجبلاغ استان البرز ). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (1) :1-11

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-123-fa.html


چکیده:   (1590 مشاهده)

چکیده:

مقدمه وهدف:صنایع به دلیل خطوط مختلف تولیدی و تنوع محصولات، فاضلاب تولیدی با کمیت و کیفیت متغیری دارند که کسب استانداردهای پساب خروجی، مدیریت زیست محیطی مناسبی میطلبد. این تحقیق وضعیت مدیریت فاضلاب تولیدی صنایع شهرستان ساوجبلاغ البرز را از نظر زیست محیطی در سال 1392 بررسی نموده است. روش کار:مطالعه حاضر توصیفی از نوع مقطعی می باشد که از سه روش بازدید میدانی، بررسی پرسشنامه ای و داد ه های کنترلی/پایش در واحدهای صنعتی با بیش از 50 نفر کارگر (در مجموع 108 واحد) استفاده شد. در این تحقیق پرسشنامه سازمان حفاظت محیط زیست ایران مورد استفاده قرار گرفت. پرسشنامه شامل سؤالاتی در خصوص کمیت، کیفیت و مدیریت فاضلابهای تولیدی صنعتی بود. نحوه مدیریت فاضلاب صنایع از نظر زیست محیطی، براساس چهار شاخص تولید فاضلاب، سرانه تولید، سرانه BOD و سرانه COD از یک تا شش رتبه بندی شدند. در هر شاخص، امتیاز بالاتر برای مدیریت مناسب تر تعریف شده است. یافته ها:میزان فاضلاب تولیدی صنایع مورد مطالعه، 1942 متر مکعب در روزبرآورد شد. صنایع غذایی به تنهایی 59 درصد از کل فاضلاب صنعتی را تولید می‌کند.بالاترین سرانه BOD  مربوط به صنایع (کشتارگاهی) با 320 گرم در روز به ازای هر نفر کارگر و  بالاترین سرانه COD مربوط به صنایع سلولزی با 561 گرم در روز به ازای هر نفر کارگر بود. 76 درصد صنایع مورد مطالعه هیچ راهکاری برای کاهش تولید فاضلاب نداشتند.34درصد صنایع دارای تصفیه خانه بودند که از این میان تنها 17 درصد صنایع استانداردهای تخلیه پساب را رعایت می نمودند.متداولترین روش دفع پسابهای تصفیه شده و نشده روش چاه جذبی بود. نتیجه گیری: بر اساس این ارزیابی،مدیریت فاضلاب تولیدی درصنایع کانی غیر فلزی مطلوب ودر صنایع کشاورزی (کشتارگاهی) نامطلوب شناخته شده وآلاینده زیست محیطی میباشد

متن کامل [PDF 664 kb]   (638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb