دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani S, Moosazadeh M, Mohammadi E. The association between dietary fat quality index and cardiovascular diseases in Tabari Cohort population: a cross-sectional study. J Health Res Commun 2025; 10 (4) :1-11
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1067-fa.html
سلطانی ساناز، موسی زاده محمود، محمدی الهه. ارتباط بین شاخص کیفیت چربی رژیم غذایی و بیماری های قلبی عروقی در جمعیت کوهورت طبری: یک مطالعه مقطعی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1403; 10 (4) :1-11

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1067-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (492 مشاهده)
مقدمه و هدف: مطالعات در زمینه بررسی ارتباط بین شاخص کیفیت چربی (Fat quality index: FQI) رژیم غذایی و خطر بیماری‌های قلبی عروقی (Cardiovascular diseases: CVD) بسیار محدود می باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین FQI و خطر CVD در میان بزرگسالان شرکت کننده در مطالعه کوهورت طبری انجام گردید.
روش کار: این مطالعه بصورت مقطعی و بر روی 9408 فرد 35 تا 70 ساله شرکت کننده در مرحله اولیه مطالعه کوهورت طبری انجام شد. دریافت‏های غذایی معمول شرکت‏کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 118 موردی نیمه کمی معتبر، ارزیابی گردید. FQI با استفاده از معادله مربوطه برای تمامی افراد محاسبه شد و افراد بر اساس چارک های امتیاز FQI طبقه‌بندی شدند. آزمون‌ رگرسیون لجستیک باینری برای بررسی ارتباط بین FQI و خطر CVD مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: میانگین (انحراف معیار) سنی افراد شرکت کننده در مطالعه90/49 (31/9) سال بود. شیوع CVD در جمعیت مورد مطالعه 6/8 درصد (807 نفر) بود. نتایج حاصل از مدل خام نشان داد که هیچ ارتباط معنی داری بین امتیاز FQI و خطر CVD وجود ندارد (نسبت شانس: 07/1؛ فاصله اطمینان 95%: 32/1-87/0). زمانیکه این آنالیز برای تعدادی از عوامل مخدوشگر تعدیل گردید نیز همچنان ارتباط بین امتیاز FQI و خطر CVD بصورت غیرمعنی دار باقی ماند (نسبت شانس: 23/1؛ فاصله اطمینان 95%: 55/1-97/0).

نتیجه گیری: ارتباط معنی داری بین امتیاز FQI و خطر CVD در جمعیت کوهورت طبری یافت نشد. انجام مطالعات بیشتر به خصوص با طراحی آینده نگر برای بررسی ارتباط میان کیفیت چربی رژیم غذایی و CVD توصیه می شود.   
متن کامل [PDF 603 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb