دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani S, Moosazadeh M, Mohammadi E. Association between Dietary Fat Quality Index and Cardiovascular Diseases in Tabari Cohort population: A Cross-sectional Study. J Health Res Commun 2025; 10 (4) :1-11
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1067-fa.html
سلطانی ساناز، موسی زاده محمود، محمدی الهه. ارتباط بین شاخص کیفیت چربی رژیم غذایی و بیماریهای قلبی عروقی در جمعیت کوهورت طبری: یک مطالعه مقطعی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1403; 10 (4) :1-11

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-1067-fa.html


گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (601 مشاهده)

مقدمه و هدف: مطالعات درزمینه بررسی ارتباط بین شاخص کیفیت چربی (Fat quality index: FQI) رژیم غذایی و خطر بیماریهای قلبیعروقی (Cardiovascular diseases: CVD) بسیار محدودند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین FQI و خطر CVD در میان بزرگسالان شرکتکننده در مطالعه کوهورت طبری انجام شده است.

 

روش کار: این مطالعه بهصورت مقطعی و بر روی 9408 فرد 35 تا 70 ساله شرکتکننده در مرحله اوّلیه مطالعه کوهورت طبری انجام شد. دریافت‏های غذایی معمول شرکت‏کنندگان با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 118 موردی نیمهکمّی معتبر، ارزیابی شدند. FQI با استفاده از معادله مربوط برای تمامی افراد محاسبه شد و افراد براساس چارکهای امتیاز FQI طبقهبندی شدند. آزمون رگرسیون لجستیک باینری برای بررسی ارتباط بین FQI و خطر CVD مورداستفاده قرار گرفت.

 

یافتهها: میانگین (انحرافمعیار) سنّی افراد شرکتکننده در مطالعه 49/90 (9/31) سال بود. شیوع CVD در جمعیت موردمطالعه 8/6 درصد (807 نفر) بود. نتایج حاصل از مدل خام نشان داد که هیچ ارتباط معنیداری بین امتیاز FQI و خطر CVD وجود ندارد (نسبت شانس: 1/07؛ فاصله اطمینان 95%: 1/32-0/87). زمانیکه این آنالیز برای تعدادی از عوامل مخدوشگر تعدیل گردید نیز همچنان ارتباط بین امتیاز FQI و خطر CVD بهصورت غیرمعنی دار باقی ماند (نسبت شانس: 1/23؛ فاصله اطمینان 95%: 1/55-0/97).

 

نتیجهگیری: ارتباط معنیداری بین امتیاز FQI و خطر CVD در جمعیت کوهورت طبری یافت نشد. انجام مطالعات بیشتر بهخصوص با طراحی آیندهنگر برای بررسی ارتباط میان کیفیت چربی رژیم غذایی و CVD توصیه میشود.

متن کامل [PDF 603 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb