دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 4-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Piri E, Jafarnezhadgero A. Running Mechanics in Obese Individuals: Letter to Editor. J Health Res Commun 2023; 9 (3) :1-4
پیری ابراهیم، جعفرنژادگرو امیرعلی. مکانیک دویدن در افراد چاق؛ نامه به سردبیر. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (3) :1-4

دانشیار بیومکانیک ورزشی، گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چاقی به مشکلی جهانی تبدیل شده است که می تواند بر مکانیسم دویدن در این افراد تأثیر بگذارد. الگوی غیرعادی دویدن می تواند به اختلالات اسکلتیعضلانی و متعاقباً، به کاهش جذب شوک های ناشی از فعالیت بدنی، افزایش زانودرد و کمردرد، بی ثباتی مفاصل، کاهش زمان رسیدن به اوج نیروهای واکنش زمین و افزایش اوج نیروهای واکنش زمین منجر شود. از طرفی، تغییر و اختلال در مؤلفه های ذکرشده می تواند به افزایش نرخ بارگذاری، شکستگیهای ریزاستخوان درشتنی، سندرم درد کشکک رانی، سندرم باند ایلیوتیبیال، فاسیای کف پا و سایر آسیبهای بافت نرم منجر شود. با توجه به اهمیت مکانیک دویدن در افراد چاق و نبود مطالعات کافی در این زمینه، بررسی این موضوع از منظر علمی ضروری است؛ لذا به تمامی علاقه مندان به رشته بیومکانیک پیشنهاد می شود در این زمینه مطالعاتی انجام دهند.

واژه‌های کلیدی: دویدن، اضافه وزن، چاقی، آسیب
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بیومکانیک ورزشی