دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 27-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Papi S, Esmailpour moalem A, Najafi H, Noori S R, Fadayevatan R. Analysis of the Attitudes of Iran's Council Representatives towards the Aging Phenomenon. J Health Res Commun 2023; 9 (2) :17-27
پاپی شهاب، اسماعیل پور معلم عاطفه، نجفی هادی، نوری سیدرضی، فدای وطن رضا. بررسی نگرش به پدیده‌ی سالمندی در میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (2) :17-27

دانشیار سالمند شناسی، گروه سلامت سالمندی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
مقدمه و هدف: نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقش مهمی در تصویب قوانین حوزهی سالمندی دارند؛  بنابراین دیدگاه این افراد به افراد سالمند می تواند نقش تعیینکنندهای را در این امر ایفا کند. هدف از پژوهش حاضر تعیین نگرش نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سالمندان است.
روش کار: این پژوهش بهصورت مقطعی و از نوع توصیفیتحلیلی است که در سال 1398روی 274 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که بهروش تمامشماری  انتخاب شده بودند، انجام شد. جمعآوری اطلاعات بهصورت مصاحبه و با استفاده از پرسشنامه بود. ابزار پژوهش در این مطالعه شامل پرسشنامههای اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامهی نگرش به موضوع سالمندی کوگان بود که روایی و پایایی آن تأیید شده است. برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار IBM SPSS  نسخهی 22 و آزمون های همبستگی (پیرسون، اسپرمن)، تی مستقل و آنالیز واریانس یکراهه استفاده شد.
یافتهها: میانگین سنی شرکت کنندگان 02/8 ± 49/53  بود. اکثر نمایندگان مجلس (8/93 درصد) مرد بودند. میانگین نمرهی نگرش به سالمندان 20/145± 05/15 بوده است و میانگین نمرهی نگرش منفی به سالمندی در میان نمایندگان مجلس بالاتر بوده است (28/62± 36/12). رابطهی معنی داری میان سن ( 05/0< P) و جنسیت (002/0= P) با نگرش به موضوع سالمندی وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه میانگین نگرش منفی به سالمندی در میان نمایندگان مجلس بالاتر بوده است، توصیه می شود برنامه ها و کارگاه های آموزشی بهمنظور آشنایی نمایندگان با موضوع و مسائل سالمندی برگزار شود تا بدین ترتیب سیاستگذاری های بهتری در حیطهی سالمندی صورت گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب سالمندان