دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 76-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Islami F, Saghebjoo M, Kazemi T. Effect of Gym and Home-based Combined Training on Indicators of Central Obesity and Quality of Life in Men with Primary Hypertension. J Health Res Commun 2023; 8 (4) :60-76
اسلامی فاطمه، ثاقب جو مرضیه، کاظمی طوبی. اثر یک دوره تمرین ترکیبی در سالن ورزشی و منزل بر شاخص های چاقی مرکزی و کیفیت زندگی مردان مبتلا به پرفشاری خون اولیه. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1401; 8 (4) :60-76

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
مقدمه و هدف: انجام تمرین ورزشی برای بهبود بیماری های قلبی-عروقی توصیه می شود، اما اجرای تمرین در منزل توسط بیماران قلبی-عروقی و تعیین مزایای آن کمتر بررسی شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر 10 هفته تمرین ترکیبی در سالن ورزشی (GBCT) و منزل (HBCT) بر تغییرات شاخص های چاقی مرکزی و کیفیت زندگی در مردان مبتلا به پرفشاری خون اولیه بود.

روش کار: 46 بیمار (9±48سال) به صورت تصادفی در سه گروه GBCT (16)، HBCT (15) و کنترل (15) قرار گرفتند. برنامه تمرین ترکیبی شامل تمرینات مقاومتی، هوازی و کششی بود. قبل و بعد از مداخله، ترکیب بدنی اندازه گیری و شاخص های چاقی مرکزی محاسبه شد. پرسش نامه های منتخب توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مناسب در سطح معنی داری 0/05 P تحلیل شدند.

یافته ها: مقادیر شاخص تری پاندرال پس از GBCT و HBCT در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت. مقادیر شاخص لگن پس از HBCT نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین مقادیر شاخص شکل بدن و شاخص مخروطی در گروه GBCT نسبت به گروه HBCT به طور معنی داری کاهش یافت. علاوه براین، میانگین شاخص چربی بدن در گروه GBCT و HBCT به طور معنی داری کاهش و شاخص دور کمر به وزن در گروه HBCT به طور معنی داری افزایش یافت. کیفیت زندگی و ابعاد مختلف آن نیز پس از مداخله تغییر نکرد.

نتیجه گیری: انجام GBCT و HBCT سبب بهبود برخی از شاخص های چاقی مرکزی می شود، لذا اجرای تمرین در منزل به بیماران قلبی-عروقی پیشنهاد می شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی