دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zazouli M A, Yousefi M, Dianati R A, Roohafzaee M, Marganpour A M. Disinfection of Water Contaminated with Fecal Coliform Using Ozone: An Evaluation of the Effect of Ozone Dose and Contact Tim. J Health Res Commun 2015; 1 (2) :55-62
ززولی محمدعلی، یوسفی مریم، دیانتی رمضانعلی، روح افزایی میترا، مرگان‌پور عاشورمحمد. گندزدایی آب های آلوده به کلیفرم مدفوعی با استفاده از ازن: بررسی تأثیر غلظت ازن و زمان تماس. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (2) :55-62

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی و دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

مقدمه و هدف: کلر به دلیل داشتن اثر ابقایی، مهم ترین ماده جهت گندزدایی آب میباشد؛ امّا تشکیل محصولات جانبی که بر سلامت مصرف کنندگان اثر سوء دارد، محققان را بر آن داشت تا از روش یا ماده دیگری استفاده نمایند. لذا هدف از این مطالعه، بررسی کارایی ازن در گندزدایی آب های آلوده به اشریشیاکلی به عنوان شاخص آلودگی کلیفرم مدفوعی آب میباشد.
روش کار: برای تهیه آب آلوده از اشریشیاکلی استفاده شده است. روش کشت و شمارش، طبق کتاب «روش های استاندارد آب و فاضلاب» انجام و بر حسب CFU/ml گزارش شده است. دادهها جهت نرمال بودن، با استفاده از آزمون کلموگروف -  اسمیرنوف بررسی شدند. آزمون ANOVA  برای تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها:  نتایج نشان داده است که با افزایش غلظت ازن و کاهش دانسیته باکتری میزان نابودی اشریشیاکلی افزایش مییابد. راندمان حذف، با غلظت یک میلی گرم در لیتر ازن در مقایسه با غلظت 5 میلی گرم در لیتر ازن در دو دانسیته104 و105CFU/ml معنیدار است (05/0> P). آزمون آماری نشان داده است که راندمان حذف با تعداد باکتری 105CFU/ml در زمان تماسِ یک دقیقه، با سه زمان دیگر یعنی 5، 10 و 20 دقیقه معنیدار است (05/0< P). راندمان نابودی اشریشیاکلی در زمان تماس 10 دقیقه به بعد 100 درصد است.
نتیجهگیری: ازن به علت اثر اکسیدکنندگی بر روی میکروارگانیسمها، دارای خواص گندزدایی خوبی است. بر اساس نتایج این مطالعه، ازن میتواند به طور معناداری در گندزدایی آب های بسیار آلوده به اشریشیاکلی مؤثر باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست