XML English Abstract Print


چکیده:   (28 مشاهده)
مقدمه و هدف: سوسری ها باتوجه به توانایی سازگاری بالا و قدرت تولیدمثل سریع، باعث فساد مواد غذایی، انتقال مکانیکی پاتوژن ها، اضطراب روانی و واکنش های آلرژیک تنفسی می شوند. هدف از نگارش این مقاله، معرفی روش های اصولی و کارآمد برای مدیریت صحیح کنترل سوسری ها در اماکن انسانی و ارائه میزان کارآیی این روش ها بر اساس مستندات علمی می باشد.
روش کار: به منظور نگارش این مقاله ابتدا با استفاده از کلیدواژه های مرتبط با کنترل سوسری ها، مقالات معتبر استخراج و مورد بررسی اولیه قرار گرفتند. در نهایت و با حذف مقالات تکراری و غیرکاربردی،66 مقاله در بازه زمانی 1977تا2021 انتخاب و از آنها در تشریح اهداف این مطالعه استفاده شد.
یافته ها: مروری بر مطالعات انجام شده نشان می دهد ارتقای سطح آگاهی پرسنل و نیروهای خدماتی با استفاده از تجهیزات کمک آموزشی و برگزاری دوره های آموزشی تاثیر قابل توجهی در پیشگیری و کاهش آلودگی به سوسری ها می تواند داشته باشد. در سالهای اخیر استفاده از فرمولاسیون هایی با کمترین سمیت، کارآیی قابل توجهی را در کنترل سوسری ها از خود نشان داده است.
نتیجه گیری: استفاده از طعمه ها منجر به استفاده هدفمند از حشره کش ها، کاهش آلودگی محیط و مخاطرات ناشی از بقایای حشره کش ها در محیط های انسانی می شود. برنامه های مبتنی بر کنترل تلفیقی سوسری ها به ترتیب شامل آموزش افراد، کنترل فیزیکی، پایش ورود و استقرار سوسری ها، بهسازی محیط و پایش وضعیت بهداشتی و اقدامات کنترل شیمیایی با فرمولاسیون های کم خطر همزمان با پایش جمعیت آفت با تله های چسبی می باشد که در قالب هرم تاکتیک های مدیریت تلفیقی کنترل سوسری ها بهترین کارآیی را در این زمینه دارد.
     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: حشره شناسی پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb