دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

EtemadiNezhad S, Gheysar Koushki K, Yazdani Charati J, Samaei S E. Comparison of Spirometry Values Measured in Healthy Adults with International Standards: (A Case Study of Esfarayen). J Health Res Commun 2021; 7 (2) :1-8
اعتمادی نژاد سیاوش، قیصر کوشکی خدیجه، یزدانی چراتی جمشید، سمائی سیداحسان. مقایسه مقادیر اسپیرومتری اندازه گیری شده در افراد سالم بزرگسال با استانداردهای جهانی: (مطالعه موردی شهر اسفراین). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (2) :1-8

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مقدمه و هدف: یکی از روشهای بسیار ارزشمند و پرکاربرد در غربالگری و ارزیابی بیماریهای تنفسی و تشخیص اختلالات ریوی، اسپیرومتری افراد و مقایسه با مقادیر استاندارد است. هدف این مطالعه، اندازهگیری و مقایسه مقادیر اسپیرومتریک در افراد بزرگسال شهر اسفراین در شمال شرقی ایران بود.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات دموگرافیک، تنسنجی (آنتروپومتری) و اسپیرومتری (بر اساس معیارهای انجمن قفسه سینه آمریکا) از 317 فرد بزرگسال عادی در تابستان 1398 بهدست آمد. سپس مقادیر اندازهگیریشده FEV1 ،FVC ،FEF25-75 و PEF در جمعیت بزرگسال ایرانی با منابع استاندارد ECCS، Knudson، Morris و Pereira مقایسه شد. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه 18 و آمارههای توصیفی و تحلیلی (کلموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و آزمون تی زوجی) تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: میانگین سنی و شاخص توده بدنی (BMI) به ترتیب 0/38 ± 29/63 سال و 0/19 ± 23/87 کیلوگرم بر مترمربع بود. یافتهها نشان داد مقادیر اندازهگیریشده FEV1 ،FVC ،FEF25-75 و PEF با منابع Knudson، Morris، ECCS و Pereira ارتباط معنیداری دارد (0/05>P).
نتیجهگیری: بر اساس مقایسه مقادیر اسپیرومتری اندازهگیریشده با استانداردهای جهانی مشخص شد استاندارد Morris همبستگی بسیار زیادی با تمامی مقادیر اسپیرومتریک اندازهگیریشده دارد و بهعنوان یک مرجع استاندارد مناسب (سازگار) و قابل اجرا در جمعیت مطالعهشده شناخته شد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای