دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 54-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadyan M, Naderi H, Mousavinasab S N, Mahmoodi sharafe H, Rafiei A, Dasturani M. Health Risk Assessment of Occupational Exposure to BTEX in the Painting unit of a Bicycle Industry in Quchan, Iran. J Health Res Commun 2020; 6 (3) :43-54
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-509-fa.html
محمدیان محمود، نادری هادی، موسوی نسب نورالدین، محمودی شرفه هادی، رفیعی علی، دستورانی محمد. ارزیابی ریسک بهداشتی مواجهه کارگران با BTEX در یک صنعت دوچرخه سازی در شهر قوچان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1399; 6 (3) :43-54

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-509-fa.html


کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2833 مشاهده)
مقدمه و هدف: BTEX ازجمله مهمترین آلایندههای ترکیبات آلی است که در ترکیبات رنگ وجود دارد و اثرات سمی آن بهخوبی شناخته شده است. هدف این مطالعه ارزیابی ریسک بهداشتی مواجهه کارکنان واحد رنگ یک کارخانه دوچرخهسازی با ترکیبات BTEX و ارائه راهکارهای کنترلی است.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی 48 نمونه از مواجهه فردی کارکنان در دو فصل زمستان و بهار از شش بخش واحد رنگ یک کارخانه دوچرخهسازی، با استفاده از روش NIOSH 1501 جمعآوری و سپس با استفاده از دستگاه GC-FID تعیین مقدار شد و ریسک مواجهه آنها با روش EPA ارزیابی شد.
یافتهها: ریسک سرطانزایی بنزن و اتیل بنزن در تمام بخشها بیش از حد قابل قبول آژانس حفاظت از محیطزیست ایالاتمتحده بود. بخش کابین رنگسازی بیشترین ریسک سرطانزایی را داشت که مواجهه با بنزن در 2/8 نفر و اتیل بنزن در 1/2 نفر در هر 1000 نفر بود. ریسک غیرسرطانی بنزن در تمامی بخشها، تولوئن در کابین رنگ آستر، پولیشکار و کابین رنگ رویه و زایلن در کابین رنگسازی و آبشار رنگ بیش از حد مجاز بود.
نتیجهگیری: با توجه به بالابودن ریسک سرطان بنزن و اتیل بنزن در تمام بخشها و همچنین بالابودن ریسک غیرسرطان برخی ترکیبات BTEX در برخی بخشها و در کل با توجه به حضور همزمان همه آلایندههای سنجیدهشده در یک محل، تمام بخشهای واحد رنگ به بهسازی محیط کار مانند کنترل‌‌های فنی مهندسی و اصلاح رویههای کاری نیاز دارد.
متن کامل [PDF 616 kb]   (1534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb