Ehteshaminia Y, Mohammadi H, Javadian B. Effect of Biological and Environmental Factors on Legionella Growth in the Water Distribution Networks of Hospitals. J Health Res Commun 2020; 6 (3) :73-82
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-497-fa.html
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، هیئت علمی، دانشکده پیراپزشکی آمل، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده: (3148 مشاهده)
مقدمه و هدف: لژیونلا نوعی باکتری گرم منفی است که بهطور طبیعی در منابع آب طبیعی و انسانساخت نظیر شبکه توزیع آب بیمارستانها یافت میشود و دو نوع بیماری لژیونر و تب پونتیاک را ایجاد میکند. هدف این مطالعه، مروری بر تأثیر عوامل زیستی و محیطی بر رشد لژیونلا در شبکه توزیع آب بیمارستانهاست.
روش کار: در این مطالعه در پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Scopus، SID، Magiran، Web of Science، IranDoc و Google Scholar جستوجو شد و مقالات مرتبط با عنوان از سال 2001 تا 2020 بررسی شدند.
یافتهها: همزیستی لژیونلا با سایر باکتریها در بیوفیلم و حضورآمیب موجب افزایش رشد لژیونلا در شبکه توزیع آب بیمارستانها میشود. بهازای هر واحد افزایش در غلظت آهن و منگنز، شانس حضور لژیونلا بهترتیب 1/22 و 3/3 برابر افزایش مییابد. با افزایش 1 میلیگرم در لیتر غلظت روی، 17 درصد به دانسیته لژیونلا افزوده میشود و غلظتهای روی بیش از 200 میکروگرم بر لیتر و کمتر از 100 میکروگرم بر لیتر بازدارنده هستند. با افزایش 1 میلیگرم در لیتر غلظت مس، 7 درصد از دانسیته لژیونلا کاسته میشود. دمای مناسب برای رشد لژیونلا 29 تا 40 درجه سانتیگراد با اپتیمم 35 درجه سانتیگراد است.
نتیجهگیری: آمیبها و ساختار بیوفیلم، یونهای فلزی، دما و pH بر ماندگاری و رشد لژیونلا مؤثر هستند و پیبردن به اطلاعات کامل این عوامل میتواند در مطالعات بعدی، طراحی و ساخت بهتر شبکه توزیع آب بیمارستانها و ارائه راهکاری مناسب برای کنترل این باکتری سودمند باشد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
بهداشت