دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirmohammadi T, Yazarlo A, Gorgagani Firoozjaee M, Mogharrabzadeh V. An Investigation of the Relationship between General Health and Job Satisfaction in Workers of an Industrial Slaughterhouse in Golestan Province in 2015. J Health Res Commun 2015; 1 (2) :29-37
میرمحمدی تقی، یازرلو اسما، گرگانی فیروزجایی محسن، مقرب زاده وحید. تعیین رابطه بین سلامت عمومی و رضایت شغلی کارگران در کشتارگاه صنعتی استان گلستان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (2) :29-37

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

مقدمه و هدف: رضایت شغلی، میزان علاقه افراد به کارشان می­ باشد. یکی از جنبه­ های رضایت شغلی که نادیده انگاشته می ­شود، رابطه آن با سلامت کارکنان است. مطالعه حاضر، ارزیابی شاخص ­های رضایت شغلی در شاغلین  یک  شرکت کشتارگاه صنعتی در یکی از استان­ های شمال کشور و بررسی ارتباط شاخص رضایت شغلی با سطح سلامت عمومی است.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، 85 نفر از کارگران کشتارگاه در سال 1393 به طور تصادفی انتخاب شدند. جهت بررسی سلامت عمومی، از پرسش ­نامه GHQ-28 و برای بررسی رضایت شغلی از پرسش نامه JDI استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل نتایج پژوهش، از روش ­های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار)، ضریب همبستگی  پیرسون و آزمون t مستقل استفاده شده است. جهت آنالیز آماری نیز، از نرم افزار 20 SPSS  استفاده شده است.
یافته­ها: نتایج نشان داده که هیچ یک از کارگران از سلامت عمومی مطلوبی برخوردار نمیباشند و میانگین شاخص رضایت شغلی کل کارگران پایین بوده است. بین رضایت شغلی و سلامت عمومی کارگران، ارتباط معنیداری دیده نشده است. اما بین میانگین رضایت شغلی در دو گروه زنان و مردان و در دو گروه متأهل و مجرد، اختلاف معنی داری وجود داشته است.
 نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، بهتر است راهکارهایی برای افزایش سطح سلامت عمومی کارگران در نظر گرفته شود. همچنین برای افزایش میزان رضایت شغلی بهتر است شرایط عمومی و بهداشتی کار را بهبود بخشید و درآمد مالی کارگران را افزایش داد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای