دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 83-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi-Miarkolaei H, Samadi-Miarkolaei H. Relationship between Cyberloafing and Organizational Citizenship Behavior in the Healthcare and Treatment Network with Structural Equation Modeling Approach. J Health Res Commun 2019; 5 (2) :73-83
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-392-fa.html
صمدی میارکلایی حسین، صمدی میارکلایی حمزه. بررسی رابطه میان گشت زنی اینترنتی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان در شبکه بهداشت و درمان با رویکرد مدل معادلات ساختاری. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1398; 5 (2) :73-83

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-392-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (3039 مشاهده)
مقدمه و هدف: امروزه شبکههای بهداشت و درمان بهعنوان اعمالکنندگان سیاستهای اجرایی و اداری وزارت بهداشت، بدون تمایل داوطلبانه کارکنان نسبت به همکاری قادر به توسعه اثربخشی خود نمیباشند. در این شرایط، رفتار شهروندی- سازمانی با افزایش بهرهوری در کار و اثربخشی کارکنان میتواند در کوتاهمدت و بلندمدت منجر به توسعه عملکرد سازمان شود. یکی از عوامل کلیدی اثرگذار بر بروز این رفتارهای متعالی، اثرات جانبی فناوریهای جدید و اینترنت است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط گشتزنی اینترنتی و رفتار شهروندی- سازمانی کارکنان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر براساس هدف، کاربردی بوده و با توجه به نحوه گردآوری دادهها، توصیفی- همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونهگیری ساده، 165 نفر از آنها بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش رفتار شهروندی- سازمانی و گشتزنی اینترنتی از مقیاسهای استاندارد استفاده گردید. تحلیل دادهها نیز با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم‌‌افزارهای SPSS و LISREL صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان دادند که رابطه معکوس و معناداری میان رفتار شهروندی- سازمانی و گشتزنی اینترنتی وجود دارد (0/001p<). این ارتباط معکوس و معنادار در آزمون مدل معادلات ساختاری نیز مورد تأیید قرار گرفت (0/79=β). در این مطالعه مقادیر شاخصهای نیکویی برازش عبارت بودند از: 0/076=RMSEA (Root Mean Square Error of Approximation)، 0/97=NFI (Normed Fit Index)، 0/97=GFI (Goodness of Fit Index) و 1/91=χ2/df که همگی نشان از برازش مطلوب مدل داشتند.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش مؤید آن بودند که گشتزنی اینترنتی کارکنان تأثیر نامطلوبی بر بروز رفتار شهروندی- سازمانی آنها دارد؛ از این رو پیشنهاد میشود مسئولان شرایطی را محیا نمایند تا هنجارهای گروهی، سازمانی و درگیرشدن در کار برای کارکنان اهمیت بیشتری پیدا کند.

 
متن کامل [PDF 745 kb]   (1052 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb