دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kolahkaj M, Battalebloie S. Health Risk of Cadmium and Lead in the Rice Cultivated in Meydavood, Khoozestan Province, Iran. J Health Res Commun 2018; 4 (2) :39-46
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-298-fa.html
کلاه کج مرضیه، بطالبلویی صدیقه. بررسی خطر بهداشتی و مقدار کادمیوم و سرب در نمونه‌های برنج های منطقه میداوود استان خوزستان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1397; 4 (2) :39-46

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-298-fa.html


استادیار، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر خرمشهر، ایران
چکیده:   (2606 مشاهده)
مقدمه و هدف: ورود فلزات سنگین به زنجیره غذایی و رسیدن به غلظت های بحرانی، اثراتی منفی را بر موجودات زنده بر جای می گذارد. با توجه به اینکه برنج یکی از پرمصرف ترین اقلام در جیره غذایی مردم ایران محسوب می شود، مطالعه حاضر با هدف بررسی احتمال وجود کادمیوم و سرب در برنج منطقه میداوود در استان خوزستان و ریسک بهداشتی برای ساکنان منطقه انجام شد.روش کار: جهت انجام این پژوهش 10 نمونه برنج از مزارع منطقه جمع آوری گردید و پس از آماده سازی توسط دستگاه Inductively Coupled Plasma Mass Spectrometry) ICP-MS ) مورد سنجش غلظت کادمیوم و سرب قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد. همچنین با استفاده از ایمنی رژیم مصرفی، میزان دوز ورودی کادمیوم و سرب به انسان از طریق برنج بر مبنای مصرف روزانه برنج توسط هر فرد ایرانی (با درنظرگرفتن مصرف 110 گرم برنج در روز و فردی با وزن 70 کیلوگرم) محاسبه گردید.یافته ها: میانگین کل غلظت کادمیوم و سرب در نمونه های برنج به ترتیب 02 / 0 و 07 / 1 میلی گرم بر کیلوگرم به دست آمد. براساس نتایج میزان کادمیوم، کمتر و میزان سرب، بیشتر از حد استاندارد (WHO (World Health Organization بود. علاوه براین، مصرف هفتگی کادمیوم و سرب از طریق برنج در حد مجاز مصرف روزانه قابل تحمل ( PTDI: Provisional Tolerable Daily Intake ) رژیمی کل پیشنهادشده به وسیله Food and Agriculture Organization) FAO/WHO ) ارزیابی گردید.نتیجه گیری: به طور کلی، مصرف روزانه کادمیوم و سرب از طریق برنج در حد مجاز مصرف روزانه قابل تحمل ( PTDI ) رژیمی کل پیشنهادشده به وسیله FAO/WHO بود. شایان ذکر است که با توجه به حضور کادمیوم و سرب در برنج منطقه و امکان اینکه در دیگر محصولات کشاورزی نیز وجود داشته باشند، رعایت رژیم غذایی مصرفی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: ارزیابی ریسک، برنج، سرب، کادمیوم
متن کامل [PDF 536 kb]   (2832 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb